Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας για την υπόθεση Qatargate.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τους όρους, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή – αν δεν αλλάξει κάτι μετά την έφεση που κατέθεσε ο δικηγόρος της – καθώς οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισής της.

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για έναν μετανοημένο, τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας – μεταμέλειας. Το δεξί του χέρι βγαίνει με βραχιολάκι και την έφεση που εκκρεμεί για την Εύα Καϊλή», τόνισε στο ρεπορτάζ της η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Στο ίδιο κελί Τζόρτζι και Παντσέρι – Ερωτήματα

Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

  • Πώς είναι δυνατόν δύο βασικοί πρωταγωνιστές να μπήκαν στο ίδιο κελί;
  • Δεν υπήρχε φόβος για ανταλλαγή πληροφοριών ή για να καταστρώσουν το σχέδιο και μια κοινή γραμμή;
  • Τι σημαίνει αυτό για την Εύα Καϊλή και τι συνέπειες μπορεί να έχει;