«Μέσα στο σκάνδαλο δωροδοκίας Qatargate που συγκλονίζει την ΕΕ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Financial Times για την Εύα Καϊλή, που σχολιάζουν την πολυτελή ζωή που έκανε σαν «σταρ του σινεμά». «Η Ελληνίδα πολιτικός περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της σε γιοτ στο Αιγαίο, λαμπερά νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα, έκανε παρέα με σούπερ μόντελ σε εκδηλώσεις, όπως η Ναόμι Κάμπελ, και περνούσε καλοκαιρινές διακοπές στο κρησφύγετο του μεγιστάνα Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Καραϊβική», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Εύα Καϊλή είχε γίνει η «εκ των έσω» γυναίκα (inside woman) του Παντσέρι, ήταν δηλαδή η πληροφοριοδότης του. «Συνάντησε τους υπουργούς του Κατάρ στις Βρυξέλλες, επισκέφτηκε τη χώρα δύο φορές, προσπάθησε να «αποδυναμώσει» ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα που καταδικάζει τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα και ψήφισε υπέρ της κατάργησης της βίζα για τους Καταριανούς που επισκέπτονται την ΕΕ σε μια επιτροπή στην οποία δεν ήταν καν μέλος.

Σύμφωνα με πολλούς παρόντες ευρωβουλευτές, πετάχτηκαν απάνω και επευφημούσαν όταν πέρασε η ψηφοφορία».

Το τελευταίο κεφάλαιο της υπόθεσης, αναφέρει η εφημερίδα, δεν έχει ακόμη γραφτεί: Είναι η Εύα Καϊλή αθώα, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της, παρασύρθηκε και εξαπατήθηκε από τον Ιταλό σύντροφό της; Ή μήπως εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρή κοινοβουλευτική εποπτεία, για να γεμίσει τις τσέπες της;», γράφει η εφημερίδα.

Άτομα κοντά στην έρευνα υποψιάζονται ότι τα μετρητά που έλαβαν οι Παντσέρι και Τζιόρτζι χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν άλλοι. «Διαφορετικά θα είχαν στείλει τα χρήματα σε υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς», λέει ένα άτομο.

Η Εύα Καϊλή, της οποίας το αίτημα για αποφυλάκιση θα επανεξεταστεί σε περίπου 20 ημέρες, επιμένει πως είναι αθώα. «Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε οτι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τερας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει απο το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα, παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου απο εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir. Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη», τόνισε σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.