Στον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 122 έφθασαν οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη το τριήμερο που μας πέρασε. Η γειτονική χώρα δεν σέβεται πλέον ούτε αργίες, ούτε θρησκευτικές εορτές, ούτε βέβαια το μνημόνιο που είχε υπογραφεί μεταξύ Κάρολου Παπούλια και Μεσούτ Γιλμάζ το μακρινό 1988 και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να αποφεύγονται στρατιωτικές ασκήσεις κατά τις περιόδου αιχμής της τουριστικής περιόδου.

Πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι η τουρκική αεροπορία από πέρυσι έχει ξεκινήσει τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας εντατικά και τα Σαββατοκύριακα. Επειδή όμως το Σάββατο και η Κυριακή δεν είναι εργάσιμες ημέρες ούτε για τους Τούρκους αεροπόρους, οι εισδοχές στον εναέριο χώρο μας πραγματοποιούνται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου UAV. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τις 122 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου το περασμένο τριήμερο, οι 116 έγιναν από τέσσερα UAV’s. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόνο χθες καταγράφηκαν 51 παραβιάσεις, που έγινα από δύο και μόνο UAV’s.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.