Ο Κώστας Σκρέκας κατά την ολομέλεια της Βουλής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε κατακρίνει τον κλιματικό νόμο, στη σχετική συζήτηση που είχε προηγηθεί. Ο υπουργός Περιβάλλοντος καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα μηδενισμό και άρνηση, ενώ ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την ενέργεια, όταν βρίσκονταν στη κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε για άλλη μια φορά να επαναλάβει τον παλιό κακό εαυτό του, με την προσφιλή τακτική του μηδενισμού, της καταστροφολογίας και της άρνησης, σαν να μην έχει κυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνει αυτό σε μια δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ενεργειακή κρίση να κορυφώνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «σας ενοχλεί που πήραμε μέτρα στήριξης και θα εξακολουθήσουμε να παίρνουμε όσο χρειάζεται, για να στηρίξουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Επίσης, απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ στηρίζει τα καρτέλ ενέργειας και δεν φορολογεί τα υπέρογκα υπερκέρδη τους, αντιτείνοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα πάρει λεφτά. Απαντώντας στον κ. Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταρτίσει το πρώτο εθνικό σχέδιο δράσης για την κλιματική ουδετερότητα, ο κ. Σκρέκας αντέτεινε ότι επεστράφη ως απαράδεκτο και ελλιπές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αξιολογήθηκε ότι είχε χαμηλής φιλοδοξίας στόχους για το περιβάλλον, την ενέργεια τις επενδύσεις και ότι δεν προκύπτουν οι απαραίτητες δράσεις. Η ΕΕ το λέει, όχι η ΝΔ. Ότι η δήθεν στρατηγική για την απολιγνιτοποίηση ήταν ελλιπής. Εμείς πήραμε την έγκριση», ανέφερε.

«Με το φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχέδιο μας, βοηθούμε στην ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας, ενισχύουμε την διείσδυση των ΑΠΕ, ορίζουμε συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους για πετυχημένες αναπτυξιακές δράσεις. Σχεδιάζουμε το μέλλον και έχουμε συγκεκριμένη διαδρομή ώστε να καταστήσουμε την ελληνική κοινωνία πιο βιώσιμη και να θωρακίσουμε ενεργειακά την Ελλάδα από εισαγόμενες μελλοντικές κρίσεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.