«Ο καταστροφικός πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία, με την εισβολή της Ρωσίας και εντολή του Πούτιν πρέπει να σταματήσει αμέσως», τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Φλαμπουράρης, με σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής.

«Είναι εισβολή που καταπατά το διεθνές Δίκαιο, επιδιώκει την αλλαγή των συνόρων μιας ανεξάρτητης χώρας κι αντικειμενικά λειτουργεί αναθεωρητικά στο Διεθνές δίκαιο, το οποίο υπερασπιζόμαστε πάντα κι όχι ανάλογα σε ποιο στρατόπεδο ανήκει ο αμυνόμενος.» υπογραμμίζει και σημειώνει πως «μαζί με τη συμπαράσταση, την ανθρωπιστική κι όχι πολεμική βοήθεια που χρειάζεται η Ουκρανία κι ο λαός της, είναι αναγκαίο ένα πλατύ και σε παγκόσμιο επίπεδο, κίνημα υπέρ της Ειρήνης και εναντίον του πολέμου».

Όπως σημειώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς πρέπει άμεσα να διεκδικήσει, να μην επανέλθουμε σε μια νέα εποχή σκληρής λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, με την κατάργηση κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για τον μετασχηματισμό της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης, υπέρ της εργασίας κι όχι της αγοράς, υπέρ των πολλών κι όχι των λίγων. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει την προγραμματική του πρόταση, η οποία διαθέτει την αναγκαία κοινωνική γείωση αφού έχει αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο η επαφή και συνεργασία με κοινωνικές δυνάμεις και τους φορείς τους, μιλώντας μεταξύ άλλων για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, ένα τραπεζικό σύστημα που θα υποστηρίζει τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας με επίκεντρο την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ένα πλαίσιο θεσμών για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας με σεβασμό στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάπτυξη συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα επί τη βάσει κανόνων υγιούς ανταγωνισμού ο οποίος θα διέπει με διαφάνεια όλες τις συναλλαγές.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή το επικείμενο συνέδριο του κόμματος υποστηρίζει πως ένα κόμμα για να είναι ελκτικό κι αποτελεσματικό προϋποθέτει δημοκρατικές λειτουργίες στο εσωτερικό του, από την ηγεσία μέχρι τη βάση, που υπολογίζει ισότιμα κάθε μέλος, με το σύνολο των πολιτικών του δικαιωμάτων και σημειώνει πως «είναι λοιπόν λογικό, η εκλογή του Προέδρου και της Κ.Ε. του κόμματος, οι συμμαχίες σε κάθε επίπεδο, καθώς και οι προγραμματικές πολιτικές, είτε είμαστε κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση, να μην είναι υπόθεση των λίγων, αλλά των πολλών, όλων. Κι αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα όταν με τη ψήφο του –κάθε μέλος του κόμματος- μπορεί και πρέπει να έχει ουσιαστική συμβολή στο καθορισμό τους».

Κλείνει δε την παρέμβασή του στην εφημερίδα, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα πρέπει να πρωταγωνιστεί καθημερινά στην προσπάθεια συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς, εντός κι εκτός Βουλής, της κεντροαριστεράς και της οικολογίας. Σε συνδικαλιστικό, αυτοδιοικητικό, κινηματικό επίπεδο, σε κάθε πεδίο της κοινωνίας, για να ανατρέψει τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και να οδηγήσει στην απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για να είναι δυνατή η συγκρότηση της προοδευτικής κυβέρνησης για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».