Με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει συνάντηση την Πέμπτη στην Αθήνα ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ, σε ένα ταξίδι που έχει αρκετό παρασκήνιο. Όπως γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post, ο κ. Χέρτζογκ θα μεταβεί στην ελληνική πρωτεύουσα και την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 2 Μαρτίου) θα πάει στη Λευκωσία προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Θεωρεί απαραίτητα τα δύο αυτά ταξίδια πριν μεταβεί στην Τουρκία για να έχει επαφές με τον Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Χέρτζογκ θα επιχειρεί να καθησυχάσει Ελλάδα και Κύπρο όσον αφορά την επιχείρηση άμβλυνση της όξυνσης που υπήρχε τόσα χρόνια μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, σημειώνοντας πως οι όποιες επαφές γίνουν στην Άγκυρα, δεν θα επηρεάσουν καθόλου το καλό κλίμα και την πολυεπίπεδη συνεργασία που έχει η χώρα του με εμάς. «Αν και έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στην προβλεπόμενη επίσκεψη του Χέρτζογκ στην Τουρκία τον επόμενο μήνα, ο Ισραηλινός πρόεδρος αποφάσισε να επισκεφθεί πρώτα την Ελλάδα και την Κύπρο» αναφέρει η Jerusalem Post.

Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο υψηλός καλεσμένος το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθεί επίσης με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ενώ πριν αναχωρήσει θα δει και εκπροσώπους της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας.