Με όλες τις δημοσκοπήσεις να μην δείχνουν ξεκάθαρα ποιο θα είναι το ζευγάρι του δεύτερου γύρου, πολλώ δε μάλλον ο νικητής. προσέρχονται σήμερα στις 22:00 το βράδυ στα στούντιο της ΕΡΤ οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής για το μεγάλο ντιμπέιτ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου. Παρόντες θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Παύλος Χρηστίδης.

Ενώ θα απουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν συμφώνησε με τους όρους της τηλεμαχίας, την οποία θα συντονίσουν υποβάλλοντας παράλληλα ερωτήσεις, οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Γιώργος Κουβαράς και Τάσος Παππάς. Το γενικό συντονισμό ωστόσο θα τον έχει η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι εν λόγω δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στη ροή της διαδικασίας, διατυπώνοντας διευκρινιστική ερώτηση όποτε εκείνοι το επιλέξουν, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί με τις αντίστοιχες συνεντεύξεις του παρελθόντος. Επίσης, μόλις τελειώνει κάθε θεματική ενότητα, οι υποψήφιοι αν το επιθυμούν θα μπορούν για 45 δευτερόλεπτα να σχολιάσουν τις απαντήσεις των αντιπάλων τους, ενώ κάθε μνηστήρας του θώκου θα έχει το δικαίωμα να θέσει για ένα λεπτό μία ερώτηση, σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει σε 90 δευτερόλεπτα.

Οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ θα είναι οι εξής:

  1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό
  2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό
  3. Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.
  4. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό-Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης-Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.
  5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Κάθε ερώτηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90 δευτερόλεπτα.