Μετά την αδυναμία της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής να βρει κοινό τόπο μεταξύ των υποψηφίων προέδρων για τη διεξαγωγή τουλάχιστον δύο τηλεμαχιών μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, οι πολιτικοί μνηστήρες του θώκου επιλέγουν να στείλουν τώρα οι ίδιοι σχετική επιστολή στην ΕΡΤ προκειμένου να τους φιλοξενήσει στα στούντιό της.

Ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης δια μέσω του εκπροσώπου του Βαγγέλη Τσόγκα έστειλε επιστολή στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, χωρίς να την κοινοποιεί στην Χαριλάου Τρικούπη, με την οποία καλεί την δημόσια τηλεόραση να φιλοξενήσει debate, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις με τέσσερις θεματικές ενότητες και κάθε υποψήφιος να έχει δικαίωμα να απαντά εντός ενάμιση λεπτού, στα πρότυπα των αντίστοιχων συζητήσεων που διεξάγονται από τους πολιτικούς αρχηγούς πριν τις εθνικές εκλογές.

Ανάλογη επιστολή προς την ΕΡΤ αναμένεται να στείλει και ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω του εκπροσώπου του Σπύρου Καρανικόλα καθώς επίσης και ο Παύλος Χρηστίδης μέσω του Νίκου Μπήλιου, ο Παύλος Γερουλάνος μέσω του Μιχάλη Λούπη και ο Χάρης Καστανίδης μέσω του Αιμίλιου Σαπρανίδη. Η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου έχει μία σειρά από ενστάσεις όσον αφορά τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας και ενδεχομένως τελικά να μην συμμετέχει. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πειστεί η ΕΡΤ να διεξαγάγει την τηλεμαχία με τους υπόλοιπους πέντε, καθώς μέχρι στιγμής ακολουθούσε την θέση «ή θα έρθετε όλοι για τηλεοπτική αναμέτρηση ή κανείς».