«Δεν έχει χαθεί χρόνος στο πώς θα τους λένε, τι θα λένε. Έχει χρησιμοποιηθεί ο χρόνος για να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο γίνεται η συζήτηση και η διαπραγμάτευση. Το ουσιαστικό σημείο είναι η ίδια η διαπραγμάτευση», δήλωσε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Βήμα FM για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Όπως σημείωσε ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «όλοι έχουμε αποδεχθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ήταν υπερβολικό το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να είναι τόσο, γιατί είναι το μεγάλο μέτρο μιας νέας λιτότητας στον ελληνικό λαό, που εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδεχόμαστε.

Από την άλλη μεριά, εμείς έχουμε αποδεχτεί ότι σε αυτό το 4μηνο ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος και ορισμένα μέτρα που θα θέλαμε να τα κάνουμε αμέσως, τα βάζουμε είτε προς συζήτηση, είτε για μετά. Ξέρετε, δεν ήμασταν και χθες στην κυβέρνηση και όσο και να είχαμε προετοιμαστεί, βγαίνουν καινούργια προβλήματα μπροστά μας».

Αναφερόμενος στα βουλευτικά αυτοκίνητα, ένα θέμα που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου, σημείωσε: «Ναι το έχω πάρει, αυτό είναι η αλήθεια. Δεν είναι εκεί το θέμα και πολλοί θα το επιστρέψουμε, κατά τη γνώμη μου. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξει συνολικά η λογική που αφορά και το βουλευτικό αξίωμα και την βουλευτική δράση και να πάει προς τις πολιτικές δυνάμεις. Έχουμε υποβάλλει σαν ΣΥΡΙΖΑ και έτυχε να είμαι εγώ μαζί με τον Βασίλη Μουλόπουλο και το υποβάλλαμε και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ένα συνολικό πρόγραμμα που αφορά και τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τα βουλευτικά δικαιώματα και προνόμια, ώστε να διευκολύνεται από τη μια μεριά στην επιτέλεση του έργου ο βουλευτής και δεύτερον αυτό να γίνεται με το μικρότερο δυνατό δημόσιο κόστος. Γιατί ο βουλευτής πρέπει να είναι και στη Βουλή, αλλά πρέπει να είναι και στην κοινωνία. Άρα, ιδιαίτερα για τους βουλευτές της περιφέρειας, θα πρέπει να διαμορφωθούν κάποιες συνθήκες. Υπάρχουν λογικές τέτοιες, ώστε να διευκολύνονται και να έρχονται σε επαφή, γιατί, ξέρετε, τα χωριά μερικές φορές είναι πολύ μακριά».