Απαραίτητη κίνηση θεώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να έχει επικοινωνία με όλους τους υποψήφιους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής πριν ανακοινώσει ο ίδιος επισήμως τη δική του απόφαση να διεκδικήσει την αρχηγία, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες.

Μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, ο κ. Παπανδρέου δεν επικοινώνησε ο ίδιος με τους ανθυποψηφίους του προκειμένου να συναντηθούν μαζί του, αλλά τα τηλέφωνα έκανε η γραμματέας του.

Η κ. Μαίρη Μακριδάκη πήρε τηλέφωνο τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παύλο Γερουλάνο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Χάρη Καστανίδη και τον Παύλο Χρηστίδη προκειμένου να κλείσουν ραντεβού επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό το οποίο θα γινόταν είτε διά ζώσης στη Βουλή ή στην οικία του είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, ανάλογα με το πόσο φορτωμένο ήταν το πρόγραμμα του καθενός ή εάν βρίσκονταν εντός ή εκτός Αθηνών.

Το γεγονός πάντως ότι δεν πήρε κατευθείαν τηλέφωνο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου τους υποψήφιους προέδρους αλλά η γραμματέας του, δεν άρεσε σε κάποιους από τους μνηστήρες του θώκου, οι οποίοι τον γνωρίζουν πολλά χρόνια και πίστευαν ότι θα ήταν πιο φιλικό να τους πάρει ο ίδιος τηλέφωνο.