Να αντικατασταθούν οι οδικές πινακίδες της χώρας μας που γράφουν «Προς Σκόπια» ή «Προς ΠΓΔΜ» και στη θέση τους να μπουν άλλες που θα αναφέρουν ξεκάθαρα «Προς Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή με τη χρήση του διεθνούς προθέματος «Προς MKD», ζήτησε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Στέβο Πεντάροφσκι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας ο πρόεδρός τους που αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα, εξέφρασε το συγκεκριμένο αίτημα στο πλαίσιο της πιστής τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα αναφέρεται ότι το αίτημα τέθηκε και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και έλαβε τη διαβεβαίωση πως κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα, και ότι αρμόδια γι’ αυτή την αλλαγή είναι η οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως τονίζει ο κ. Πενταρόφσκι, «όσον αφορά τις πινακίδες που φέρουν το παλαιό όνομα της χώρας μας, έλαβα διαβεβαιώσεις πως θ’ αλλάξουν και πως είναι αρμοδιότητα των δήμων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, πριν από τα σύνορα»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.