Έκκληση στους φορείς της Αυτοδιοίκησης να κάνουν ό,τι μπορούν για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες υπέρ του εμβολιασμού, απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

«Το κύριο θέμα που τέθηκε στην ατζέντα από την πλευρά μου είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Το δίλημμα, “ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε”, είναι μπροστά μας.

Οι αριθμοί μιλούν: Το 99% όσων έχουν νοσήσει ήταν ανεμβολίαστοι. Ζήτησα από τους δημάρχους της περιοχής να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, να ενημερώσουν τον κόσμο για να πειστούν όλοι, πως το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε τη ζωή μας όπως ήταν πριν την πανδημία.

Είναι ο μοναδικός τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων μας. Ιδίως, μάλιστα του τουρισμού που έχει πολλά να δώσει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Και η Πιερία να περάσει στην επόμενη ημέρα με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Συζητήσαμε επίσης, ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης και συμφωνήσαμε να έχουμε έναν συνεχή δίαυλο επικοινωνίας για να λύνουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαφάτης, προήδρευσε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου. Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Καλαφάτης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αφουγκράστηκε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και ενίσχυσε, μέσα στην πανδημία, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες της Πιερίας με 169 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια που δόθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στα έργα που έγιναν για την ανάδειξης του Δίου και της Ιεράς Μονής Διονυσίου στον Όλυμπο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να συνεχίσει με αντιπλημμυρικά έργα στο Δίον και έργα ψηφιακής δράσης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας και Δίου – Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος.

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης, επισκέφθηκε επιχειρήσεις της Πιερίας, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τις εγκαταστάσεις της «OLYMPIA Electronics» και της «MAXI A.B.E.E.».