Την αναβολή της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2015 ζητά ο πρόεδρος των ΑνΕλ, Πάνος Καμμένος, επικαλούμενος λόγους κοινοβουλευτικής τάξης, καθώς όπως υποστηρίζει, με τη συνεχή υποχωρητικότητα της κυβέρνησης έναντι των προκλητικών απαιτήσεων της τρόικας, αλλοιώνονται ριζικά τα δεδομένα του.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη την οποία κοινοποιεί τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς όλους τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη επικύρωση του προϋπολογισμού θα παραβιάζει το Σύνταγμα.

«Μέχρι την αποτύπωση των πραγματικών οικονομικών μεγεθών στον κρατικό προϋπολογισμό 2015 ζητούμε όπως αναβληθεί η συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού εικονικής πραγματικότητας προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας» τονίζει ο κ. Καμμένος και καταλήγει λέγοντας: «Κάθε σκέψη παράκαμψης του Κοινοβουλίου και επικύρωσης των αποφάσεων- εντολών της τρόικας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα αποτελεί ακόμα μια φορά παραβίαση του Συντάγματος».