Έντονα αντιδρά ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Φλαμπουράρης στην πρόσληψη του του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, ως προπονητή στην ομάδα Β της ΑΕΚ, εξαιτίας των πολιτικών θέσεων που έχει εκφράσει κατά καιρούς, με χαρακτηριστικότερο το tweet που είχε ανεβάσει αμέσως μετά την απόφαση προφυλάκισης των κατηγορουμένων μελών της Χρυσής Αυγής όπου είχε αναφέρει πως «η σημερινή, εύκολα χαρακτηρίζεται και ημέρα της υποκρισίας».

Όπως τονίζει ο κ. Φλαμπουράρης, που είναι γνωστά τα αισθήματά του που τρέφει για την ομάδα και τις προσπάθειες που έκανε όταν ήταν υπουργός Επικρατείας προκειμένου να χτιστεί το γήπεδο της Αγιά Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Στο ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ, της ομάδας μας, το σωματείο των προσφύγων, των πορειών Ειρήνης και της φτωχολογιάς, δεν αξίζει ένας προπονητής τέτοιων αντιδραστικών αντιλήψεων και μάλιστα στην ομάδα των νέων παιδιών. Καλείται η διοίκηση να διορθώσει το λάθος που διαπράχθηκε και που προσβάλλει όλους τους φίλους της ΑΕΚ και γενικά το φίλαθλο πνεύμα».