Την καταδίκη της εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά για την επίθεση που σημειώθηκε χθες στα γραφεία της free press εφημερίδας Athens Voice.

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Athens Voice” και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους δημιουργούς της. Η ελευθερία της έκφρασης παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Καμιά απόπειρα φίμωσης του Τύπου δεν πρόκειται να περάσει, όσο η κοινωνία και η πολιτική ορθώνουν τείχος σε αυτόκλητους τιμωρούς που κινούνται στο σκοτάδι» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «Αναρχική ομάδα αντικαπιταλιστικής δράσης» με κείμενό της που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο διαδίκτυο. Η ομάδα καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, την «κρατική – εργοδοτική τρομοκρατία», που προωθεί εξευτελιστικούς μισθούς, εξοντωτικά ωράρια, διαρκή ανασφάλεια, που κάνουν τη ζωή του εργαζόμενου αβίωτη, όπως αναφέρει.

Χθες το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά στα γραφεία της εφημερίδας επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 22 και Μαυρομιχάλη, στο κέντρο της Αθήνας. Η γυάλινη πόρτα της εισόδου ήταν σπασμένη και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα γραφεία και στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά.