Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εκπαίδευσης των εργαζόμενων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Διονύσης Κυριακόπουλος, αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ στην εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες, της βελτίωσης της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και της ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου.

Κεντρικοί άξονες της συνεργασίας των φορέων είναι η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με συγκεκριμένη μεθοδολογία και ανάλυση, ο σχεδιασμός επιμορφωτικών δράσεων και η συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει η επιμόρφωση των στελεχών του υπουργείου Μετανάστευσης, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η τεράστια προσπάθεια που κάνει στην κατεύθυνση της ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών και του περιορισμού των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και να συνδράμουμε και εμείς στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της προσπάθειας του υπουργείου», επισήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έκανε λόγο για μια «αμοιβαία επωφελή συνεργασία», στη βάση της οποίας «βρίσκεται η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων για τους εργαζόμενους του υπουργείου μας, αλλά και η βαθύτερη κατανόηση των προκλήσεων που καλείται ένας δημόσιος υπάλληλος να αντιμετωπίσει στο μεταναστευτικό». Προσέθεσε, εξάλλου, ότι «οι επιμορφωτικές δράσεις και η ουσιαστική συνδρομή του ΕΚΔΔΑ θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των διοικητικών μας δομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τον πολίτη που είναι και το τελικό ζητούμενο».

Ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Διονύσης Κυριακόπουλος, υπογράμμισε ότι «η ελληνική δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε ένα μεγάλο και κρίσιμο μεταίχμιο, αυτό της ψηφιακής μετάβασης, της ουσιαστικής εξυπηρέτησης του πολίτη. Το στοίχημα είναι διπλό, η εκπαίδευση των υπαλλήλων και των πολιτών στη νέα εποχή».