Ένταση σημειώθηκε την Παρασκευή (22/1) στη Βουλή. Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά του ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας το για ανευθυνότητα προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών είπε: «Προκειμένου να ξαναγνωριστούμε, για ποια παράταξη μιλάτε; Δεν θα μιλήσουμε για τη στάση μας από το 2010 μέχρι όταν ήρθατε στην πραγματικότητα. Μας εγκαλείτε, για ατεκμηρίωτες και άστοχες παρατηρήσεις, όταν έχουμε καταθέσει στις 14 Μαΐου ενδιάμεσο πρόγραμμα “Όρθια κοινωνία, ζωντανή οικονομία”».

Παράλληλα ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το Κίνημα Αλλαγής από τον Σεπτέμβριο κατέθεσε πλήρες πρόγραμμα αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, τον Απρίλιο κατέθεσε την πρόταση για τη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση τρεις μήνες μετά.

Είναι το Κίνημα Αλλαγής, είπε επίσης ο Μιχάλης Κατρίνης, που πρότεινε τον Μάιο να αυξηθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή κατά 3 δισ. τουλάχιστον, και η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση δύο μήνες μετά.

«Έχουμε καταθέσει πρόταση για το νέο ΕΣΥ. Έχουμε κάνει προτάσεις για τους περισσότερους τομείς της καθημερινότητας. Πάνω από εξήντα τροπολογίες πάνω σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και την οικονομία. Έχουμε κάνει ερωτήσεις που φέρνουν απαντήσεις. Αυτή είναι η ανεύθυνη στάση του Κινήματος Αλλαγής που εσείς, με το ύφος με το οποίο μας χαρακτηρίσατε ως υπεύθυνους για τα μνημόνια, μας εγκαλείτε πάλι σήμερα, όταν και η κοινή γνώμη ακόμα και στις δημοσκοπήσεις λέει ότι την πιο υπεύθυνη στάση τη διατηρεί το Κίνημα Αλλαγής», ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

«Μας εγκαλείτε ότι δεν έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα μας. Μάλιστα. Εσείς είπατε σήμερα με πομπώδες ύφος ότι έχετε 7,5 δισεκατομμύρια το 2021. Πείτε στην Αντιπροσωπεία ότι τα 6,5 δισεκατομμύρια από τα 7,5 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο. Λέτε για μας ότι δεν έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα που προτείνουμε. Εσείς έχετε προϋπολογίσει να δώσετε 85% τους τρεις πρώτους μήνες του 2021. Πείτε μας τι θα κάνετε με 1 δισεκατομμύριο τους υπόλοιπους 9 μήνες. Έχετε κοστολογήσει την επίπτωση των μέτρων σε όλο το έτος, σε όλους τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και όλους όσους έχουν ανάγκη; Διαψεύστε με και σε αυτό» σημείωσε.