Υπερσύγχρονο Κέντρο Αντιμετώπισης Υγειονομικών Κινδύνων δημιουργεί η κυβέρνηση

Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2021 και θα αντιμετωπίζει από τροπικές ασθένειες μέχρι τρομοκρατικές επιθέσεις με βιολογικά όπλα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:25
01/12/2020
Υπερσύγχρονο Κέντρο Αντιμετώπισης Υγειονομικών Κινδύνων δημιουργεί η κυβέρνηση
9
loading

Κέντρο Αντιμετώπισης Υγειονομικών Κινδύνων ετοιμάζεται να στήσει σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast η κυβέρνηση τους προσεχείς μήνες ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα τις όποιες κρίσεις προκύπτουν.

Θα πρόκειται επί της ουσίας για έναν νέο οργανισμό που θα αποτελεί παρακλάδι της υπάρχουσας Πολιτικής Προστασίας και θα εδρεύσει στο κτίριο «Φάρος», επί της λεωφόρου Κηφισίας, εκεί δηλαδή που εδρεύει και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και προβαίνει στις ανακοινώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όποτε δεν πηγαίνει στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Πώς θα στελεχωθεί

Εάν όλα πάνε καλά, το νέο Κέντρο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και πλήρως στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει από τροπικές ασθένειες που μπορεί να έρθουν στη χώρα μας μέσω των κουνουπιών από την Αφρική μέχρι τρομοκρατικές επιθέσεις με βιολογικά όπλα.

Καταρχάς το νέο Κέντρο Αντιμετώπισης Υγειονομικών Κινδύνων θα στελεχωθεί με τα 190 στελέχη που απασχολούνται σήμερα ως ιχνηλάτες στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Οι υπόλοιποι θα προστεθούν στα πρώτα βήματα μέσω αποσπάσεων από άλλες υπηρεσίες που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και όσοι επιπλέον απαιτηθούν να τοποθετηθούν κατόπιν δημόσιας προκήρυξης νέων θέσεων.

Με ποιους θα συνεργάζεται

Ο νέος οργανισμός θα έχει απευθείας συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας αλλά και με τα ερευνητικά ινστιτούτα της χώρας, τα ακαδημαϊκά προγράμματα και τους φορείς τους, την επιστημονική κοινότητα καθώς και με αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα όπως είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC) που εδρεύει στη Σουηδία, η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων  Directorate General for Health and Food Safety (DG SANTE) και το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Κομισιόν (European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations - DG ECHO).

Νέα Κέντρα στα σκαριά

Παράλληλα η κυβέρνηση προγραμματίζει να δημιουργήσει στο ίδιο χρονικό διάστημα και στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, ένα Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, ένα Κέντρο Ελέγχου Κρίσεων Υποδομών που θα αφορά τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τις εθνικές οδούς, ένα Κέντρο Ευαίσθητων Υποδομών ώστε να αντιμετωπίζονται καταστροφές ή δολιοφθορές στα δίκτυα του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ ή του φυσικού αερίου και ένα Κέντρο Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων με διακριτό θάλαμο για κάθε αρμόδιο υπουργείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Γ.K.

  Νέες θέσεις αργομισθίας για τα [...] της κυβέρνησης και του Κούλη. Μα καλά ακόμα δεν τους διόρισαν όλους?

 2. avatar Ουστ από κει

  Ακόμα μια ευκαιρία βολέματος δικών μας παίδων....

 3. avatar Λη

  Νέα κυβερνητική καμπάνια ύψους 3 εκατ. ευρώ για τις εκλογές !

  Στην έγκριση προγράμματος επικοινωνιακής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ για την εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό για τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν, προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

  Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2020 στη Διαύγεια, και φέρει τη υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα...... [...] Δημόσιο Χρήμα και ο κόσμος πεθαίνει γιατί δεν έχουν κρεβάτια ΜΕΘ....!!!!!

 4. avatar Κοιμήσου και παρήγγειλα . .

  στην Πόλη τα προικιά σου
  στη Βενετιά τα ρούχα σου
  και τα χρυσαφικά σου.

 5. avatar Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2021

  Until then . . nobody gets out alive.

 6. avatar Ναι

  Ξοδέψτε σε βλακείες και αφήστε τον κόσμο να πεινάει με κατώτατους μισθούς πείνας και φόρους και ασφάλιστρα ως εκεί που δεν πάει. Μπράβο στον κουλη

  1. avatar LWL

   Ακόμα έχουμε στη Ελλάδα κατώτατους μισθούς πέινας και ασφάλιστρα? Νόμιζα οτι τα είχε φτιάξει αυτά μια και καλή ή αριστερή φιλολαικη κυβέρνηση του σύριζα? Μα καλά δεν μείωσε όλους τους φόρους - κυρίως αυτόν που τον έλεγαν ΕΝΦΙΑ - και τις εισφορές από ο 2015? Και εκέινος ο κύριος με τη γραββάτα, κος Κατρούγκαλος νομίζω, δεν αύξησε όλες τις συντάξεις?
   Μπάχαλο κατάφερε και τα έκανε ο κούλης σε 1 χρόνο μόλις? Τι πράγματα είναι αυτά. Τσίπρα θα θυμάστε και θα δακρύζετε..

 7. avatar Γνώστης….

  Μην ακούτε τίποτα. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε πουθενά την Εθνική Σχολή Δημόσιας υγείας, περάσαμε πανδημία και η κυβέρνση έβγαλε μπροστά τους κλινικούς ιατρούς να τη διαχειριστούν λες και πηγαίναμε να κάνουμε αφαίρεση όγκου σε ασθενή. Έχουμε ΤΕΙ Δημόσιας Υγείας και αντί να ασχολούνται με την πανδημία οι απόφοιτοι είναι άνεργοι. Έχουμε στο ΕΚΠΑ μεταπτυχιακό διαχείρισης κρίσεων και δεν αξιοποιήσαμε το δυναμικό του, οι απόφοιτοι δουλεύουν σε άσχετα με το αντικείμενό τους πράγματα. Θα πάρουν λέει τους ιχνηλάτες. Βάλαν άτομα από τα σώματα ασφαλείας ιχνηλάτες του κορωνοϊού, κρίνετε εσείς αν είχαν και αν έχουν την αναγκαία γνώση και κατάρτιση. Τα ίδια φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τόσους καταρτισμένους επιστήμονες στη διαχείριση κρίσεων στην Ελλάδα φτάσαμε να μετράμε 100 και νεκρούς από μια πυρκαγιά. Άραγε πόσες χώρες του επιπέδου της Ελλάδας που τη συγκρίνουν διαρκώς με το ...Βέλγιο, πόσες τέτοιες μικρές χώρες έχουν τόσο καταρτισμένο και ταυτόχρονα αναξιοποίητο επιστημονικό δυναμικό; Τα κέντρα μητσοτάκη για τη διαχείριση των κρίσεων από την αφρική που τα διαβάζουν οι αδαείς και ψαρώνουν νομίζοντας ότι γίναμε σοβαρή χώρα δεν στελεχώνονται με τον κομματικό σου στρατό, για να λειτουργήσουν τα κέντρα θέλουν καταρτισμένους επιστήμονες. όσους άφησε η μνημονιακή επέλαση του κόμματός σου εδώ, γιατί οι υπόλοιποι πήγαν για 2 χρόνια έξω νομίζοντας ότι θα χει περάσει η κρίση και μείναν για μια ζωή. στελέχωσε τα κέντρα σου εσύ με τους δικούς σου καρανίκες.

 8. avatar kjgkjgk

  χαχαχαχαχαχαχαχα ρε ΝΔΞεφτιλες σταματηστε το φαγοποτι και φτιαξτε κανα νοσοκομειο, αυτο ειναι επειγον

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει