Σταϊκούρας για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων

«Υπάρχουν δεδομένα που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε» λέει ο Στουρνάρας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:24
21/07/2020
Σταϊκούρας για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων
2
loading

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις εξέφρασαν στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και του Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) in Greece & Cyprus ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Luis de Guindos και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συζήτηση με θέμα «Η ελληνική οικονομία και το ευρωπαϊκό περιβάλλον: (νέα) κρίση και ευκαιρίες» που συντόνισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας και οι τρείς ομιλητές τόνισαν το συμβολικό αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι μετά και την συγκεκριμένη απόφαση μαζί με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί το ποσό που θα εισρεύσει στις οικονομίες της ΕΕ ξεπερνά 1,3 τρισ ευρώ.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες και φιλόδοξες αποφάσεις της ΕΕ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων του Ταμείου και την προώθηση ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων. Πριν από την πανδημία η ελληνική οικονομία είχε μια ισχυρή ανάπτυξη που ανακόπηκε. Με την έκρηξη της πανδημίας η κυβέρνηση έλαβε μια σειρά από τεκμηριωμένα για την στήριξη της κοινωνίας και οικονομίας ενώ παράλληλα προωθούνται μια σειρά από σημαντικά μέτρα και έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από διαδικασίες για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την προώθηση επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε υπάρχουν δεδομένα που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε, επισημαίνοντας ότι οι εκτιμήσεις της ΤτΕ είναι πιο αισιόδοξες για μικρότερο βαθμό ύφεσης το 2020. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχέδιο της ΤτΕ για το σχέδιο της για μια Εταιρία Διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που θα συμβάλει περαιτέρω στην μείωση των κόκκινων δανείων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar οτι καλυτερο βεβαιως..

  Οι περισ. βουλευτες και υπουργοι πηγαν να αγορασουν κοστουμια με μεγαλυτερες τσεπες!

 2. avatar KAKTOΣ

  Κυβερνητικό «δώρο» στον φιλομητσοτακικό Μητροπολίτη Τήνου Δωρόθεο
  «ρύθμιση χρεών 4 εκατ. ευρώ της Εκκλησίας του Τήνου προς την Αποστολική Διακονία»
  Η ρύθμιση του «ευγνωμονούντα» προς τον πρωθυπουργό, μητροπολίτη Σύρου – Τήνου, Δωρόθεο, ο οποίος είχε πιαστεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με ποινικούς για το λιώσιμο των τιμαλφή του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας της Τήνου στην Τουρκία.
  «ανίερη συναλλαγή», η οποία αφορά –κατά τα λεγόμενά του- χρέη ύψους 3 εκατ. ευρώ της Εκκλησίας του Τήνου προς την Αποστολική Διακονία.

  «To νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ να ρυθμίζουν τις οφειλές που έχουν προς αυτά άλλα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και φυσικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, με έναν τρόπο αόριστο, με έναν τρόπον που είναι επικίνδυνος. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε για το χρόνο αποπληρωμής ούτε για το ύψος των εκπτώσεων. Με απλή εκατέρωθεν συμφωνία, σα να είναι εσωτερικό θέμα, οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα σε ΝΠΔΔ. Η κοινωνία περνάει μια δύσκολη στιγμή και είναι διπλά επικίνδυνο και προκλητικό να θεσμοθετείται η αδιαφάνεια που συχνά συνιστά μήτρα σκανδάλων» ανέφερε εισαγωγικά ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Η αντίληψη του νομοσχεδίου είναι πως τα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ που διαχειρίζονται και δημόσιο χρήμα, μπορούν να λειτουργούν εκτός δημοσίου λογιστικού, αυτό επαναλαμβάνω είναι μήτρα σκανδάλων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει