Στην Ξάνθη βρίσκεται από την Πέμπτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στέλνοντας το μήνυμά της απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε επισκέψεις που έκανε σε επιχειρήσεις της περιοχής και πρόσθεσε:

«Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον.

Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών “SunlightRecycling”, το οινοποιείο Κίκονες, τα “Θρακικά Εκκοκκιστήρια” βάμβακος και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση γυναικών “Γενισέα” που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητές τους.