Έτοιμη για την πρώτη της περιοδεία είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μάλιστα θα έχει και ισχυρό συμβολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης, αύριο η αρχηγός του κράτους θα μεταβεί στην Ξάνθη και ειδικότερα στο χωριό Γλαύκη των 1.500 κατοίκων που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα Πομακοχώρια του νομού.

Ακολούθως την Παρασκευή και το Σάββατο θα βρεθεί στην Κομοτηνή όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί την ιστορική Τσανάκλειο Σχολή καθώς επίσης και μια σειρά από τοπικές βιομηχανικές και συνεταιριστικές μονάδες.

Παράλληλα θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς μητροπολίτες, με εκπαιδευτικούς και φυσικά με την ηγεσία του Δ’ Σώματος Στρατού.

Η τριήμερη επίσκεψη στην ακριτική περιοχή αποτελεί την αρχή μιας σειράς περιοδειών που θα πραγματοποιήσει ανά την Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων. Θυμίζουμε ότι η κ. Σακελλαροπούλου ανέλαβε τα καθήκοντά της μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού, οπότε δεν είχε προλάβει να πραγματοποιήσει κάποια σημαντική επίσημη επίσκεψη.

Τώρα όμως που επιστρέφουμε στην κανονικότητα αναπροσαρμόζει και το πρόγραμμά της.