Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Χρήστος Ζώης κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου ότι οι Έλληνες στις ευρωεκλογές θα αποφασίσουν αν θα μείνει η χώρα στην Ευρώπη ή όχι, δήλωση την οποία ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» χαρακτήρισε «επικίνδυνη για τη χώρα και την Ευρώπη».

«Ο πρωθυπουργός, ως άλλος Ιανός, διαψεύδει τον εαυτό του μέσα σε λίγες ημέρες: Μέχρι προχθές αναλωνόταν σε υπερπροσπάθεια να πείσει τους πάντες και κυρίως τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα “κέρδισε το στοίχημα της σταθερότητας και της παραμονής στο ευρώ”. Και μόλις χθες, αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΕ άνοιξε ο ίδιος θέμα αμφισβήτησης της θέσης της χώρας στην Ευρώπη», είπε ο κ. Ζώης.

Ο πρόεδρος της «Νέα ΜΕΡΑ» χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «επικίνδυνο, που δεν διστάζει, με μόνο στόχο την διατήρηση της εξουσίας, να επαναφέρει σενάρια αποσταθεροποίησης, τα οποία, πέρα από τα δεινά που επισύρουν για την πατρίδα μας, ευνοούν διεθνείς κερδοσκόπους και συμφέροντα», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ρίχνει νερό στο μύλο του Αντώνη Σαμαρά με την σιωπή, την απουσία και την αδράνειά του».

Για το ίδιο θέμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πλευρά τους τόνισαν με ανακοίνωσή τους ότι «το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι: ποια Ευρώπη θέλουμε;» και κατηγόρησαν τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υπονομεύουν με την πολιτική τους τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας».

Οι ΑΝΕΛ τάσσονται κατά μιας ομοσπονδιοποιημένης Ευρώπης «με κατάργηση των εθνών-κρατών που υπηρετούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως τους επιβάλουν η Μέρκελ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα». Εμείς, λένε, «επιμένουμε στην Ευρώπη των ίσων και όχι στην Ευρώπη των τραπεζιτών και των Γερμανών».