Για επικίνδυνη ολιγωρία στα θέματα δημόσιας υγείας κατηγορεί την κυβέρνηση η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (Ήπειρος TV1) η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση ολιγωρεί «μη επενδύοντας μόνιμα και στρατηγικά σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Να θυμίσω ότι τον Φεβρουάριο και γνωρίζοντας την έλευση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση πάγωσε το διαγωνισμό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 1500 ιατρών και 3.000 υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Ζητάμε τώρα την επανενεργοποίηση του διαγωνισμού από την κυβέρνηση, η οποία, ως αντιπολίτευση, μας λοιδωρούσε όταν, εν καιρώ μνημονίων, προσλαμβάναμε 19.500 υγειονομικό προσωπικό στηρίζοντας το ΕΣΥ. Την ίδια κυβέρνηση που έχει εξαγγείλει την πρόσληψη 1000 ιατρών ενώ αυτή τη στιγμή έχουν προσληφθεί περί τους 374. Και λέμε: δεν υπάρχει χρόνος».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη η κυβέρνηση ολιγωρεί επίσης «μη παρέχοντας επαρκή ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα και μη ελέγχοντας με τεστ αυτούς τους ανθρώπους με κίνδυνο για την υγεία τους και κίνδυνο να εξελιχθούν νοσοκομεία σε υγειονομικές βόμβες”. Τέλος επεσήμανε ότι υπάρχει επικίνδυνη διολίσθηση “σε business as usual π.χ. με την αποζημίωση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ (+100% επάνω στην τιμή, ενώ μπορεί και οφείλει να επιτάξει κλίνες σε αυτή την κρίσιμη στιγμή εάν χρειαστεί ή τουλάχιστον να μη διπλασιάζει τόσο προκλητικά την τιμή: Από 800 ευρώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στα 1600 ευρώ».