Για αναγκαιότητα ανατροπής των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης που πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας έκανε λόγο ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, ο πρώην υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, η κυβέρνηση διαψεύδει κάθε καλόπιστη προσδοκία. Όχι μόνο αποκαλύφθηκε ανακόλουθη σε όσα υποσχέθηκε, αντίθετα κατάργησε και όσα εμείς με σκληρές διαπραγματεύσεις είχαμε κερδίσει για τα λαϊκά στρώματα».

Σχετικά με το προσφυγικό, ο Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει την κυβέρνηση αμήχανη μπροστά στα προβλήματα «θερίζοντας ότι έσπειρε» και προτείνει να ξεκινήσει «άμεσα η αποσυμφόρηση των νησιών, με μεταφορά και δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την ενδοχώρα, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί αναγκαία την ανάγκη προώθησης νέου προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία καθώς «αν οδηγηθούμε τυφλά σε μαζικές εξώσεις, αλά Ισπανία, απειλείται σοβαρά η κοινωνική συνοχή». Εισηγείται μάλιστα την ανάληψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την αντιπολίτευση, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.