Βελόπουλος: Κυνηγάτε τους ξένους επενδυτές με το ντουφέκι και επιβάλλετε υψηλή φορολόγηση στους Έλληνες

«Αφήστε τον Έλληνα να βγάλει τα λεφτά του από τα σεντούκια και τα στρώματα και να τα μεταφέρει στις τράπεζες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:20
14/02/2020
Βελόπουλος: Κυνηγάτε τους ξένους επενδυτές με το ντουφέκι και επιβάλλετε υψηλή φορολόγηση στους Έλληνες
8
loading

«Από τους άλλους αρχηγούς άκουσα εκθέσεις ιδεών, θεωρίες και εικοτολογίες», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και προσέθεσε «αναμίξατε την αλήθεια με το ψέμα και είπατε μισές αλήθειες».

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή πλούτου με ισχυρή φορολόγηση.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις. Αν θεωρείτε ότι επιχειρήσεις είναι τα καφέ μπαρ και τα σουβλατζίδικα κάνετε λάθος. Είναι μικρές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών δεν είναι επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε: «Όλοι σήμερα γίνονται δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, σεφ και ποδοσφαιριστές. Ας δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να διαλέξουν επαγγέλματα του μέλλοντος. Έχουν πανεπιστημιακή βοτανολογία στη Ρωσία, στη Γερμανία, στη Σκωτία και στην Ελλάδα με τόσα βότανα δεν έχουμε. Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το παραγωγικό μοντέλο της. Δεν στηρίζετε την πρωτογενή παραγωγή, την εξόρυξη πετρελαίου. Ο τουρισμός δεν είναι πηγή πλούτου. Αν αύριο γίνει μια εχθρική κίνηση από την Τουρκία όλοι θα ακυρώσουν τις κρατήσεις στην Ελλάδα. Ο τουρισμός έχει παθογένεια λόγω της επικίνδυνης συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα πρέπει να στραφούμε σε άλλους τομείς. Ας πούμε στην εξόρυξη πετρελαίου. Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε έχει σαν πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Κάνετε νέες δομές για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Όποιος δουλεύει μια ώρα την εβδομάδα δεν είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Μόνο ο ΟΑΕΔ μπορεί να μας δώσει πραγματικά στοιχεία», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξαγωγών. «Δεν λέει τίποτε η αύξηση των εξαγωγών εάν οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες. Αυτό είναι δημιουργική λογιστική», σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης: «Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο φορολογικός συντελεστής πήγε στο 9% έως 10.000 ευρώ και τον χειροκροτήσατε όταν εισόδημα έως 8.500 ευρώ ήταν αφορολόγητο. Λέτε ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος τον επέβαλε; Δεν τους λέτε όμως ότι με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση γιατί θα επηρεάσει άλλους 20 φόρους. Παίζετε με τις λέξεις. Κάνετε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος έκανε περισσότερους ελέγχους για την καταβολή εισφορών, δηλαδή για το ποιος είχε την καλύτερη Αστυνομία. Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο εργοδότης αποφεύγει να πληρώσει εισφορές; Γιατί οι εισφορές είναι υψηλές ενώ δεν παρέχονται ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες στον ασφαλισμένο».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προέτρεψε: «Αφήστε τον Έλληνα να βγάλει τα λεφτά του από τα σεντούκια και τα στρώματα και να τα μεταφέρει στις τράπεζες για να δοθούν δάνεια για επενδύσεις. Βγάλτε από το μυαλό σας την λογική του αστυνομικού. Εμείς εδώ έχουμε την τραπεζική αστυνομία. Δεν μπορεί η Γερμανία να μην έχει τέτοιο σύστημα και να έχουμε εμείς. Εμείς γιατί κάνουμε τους αστυνομικούς και κυνηγάμε αυτόν που πάει τα λεφτά του στην τράπεζα; Αυτός είναι ο πόνος του Έλληνα. Να έχει στην άκρη 5.000-10.000 ευρώ. Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα. Το μαύρο χρήμα προέρχεται από ναρκωτικά, από όπλα, από εμπόριο γυναικών. Σταματήστε να λειτουργείτε αστυνομικά. Δεν μπορείτε να κυνηγάτε τους ξένους επενδυτές με το ντουφέκι για επενδύσεις που ποτέ δεν έρχονται και να επιβάλλετε υψηλή φορολόγηση στους Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα. Αύριο το πρωί μπορείτε να φέρετε 6 δισ. ευρώ από την Βουλγαρία. Είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που είναι στην γείτονα. Να τις φέρετε εδώ και να φορολογηθούν με 10% και να σας φέρουν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ».

Δευτερολογία

«Έπρεπε τότε να μιλήσουν κάποιοι. Μετά από τόσα χρόνια ίσως να είναι λίγο αργά. Στην πενταετία παραγράφονται τα αδικήματα», είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του κ. Βαρουφάκη, να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής, στικάκι, όπου όπως υποστήριξε, περιέχει τις επίμαχες ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015, ενώ διερωτήθηκε εάν είναι νόμιμη η πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Η σημερινή συζήτηση δεν ήταν παρά μία σπέκουλα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης για να συντηρηθούν οι δυο πόλοι, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και να διαχειριστούν τα δικά τους προβλήματα. «Η ύπαρξη του ενός, είναι αυτονόητα η ύπαρξη του άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο θέμα του κατώτερου μισθού έκανε λόγο για «πλειστηριασμούς».

«Το θέμα δεν είναι πόσα θα δώσετε γιατί δεν θα τα δώσετε εσείς ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μπορείτε να δώσετε είναι δουλειά στους Έλληνες αλλά δίνετε ανεργία, ύφεση και ψευδή ανάπτυξη», είπε ο κ. Βελόπουλος.

«Όταν μιλάτε για μειώσεις μισθών», συνέχισε, «θα πρέπει να σκεφτείτε και τις μειώσεις μισθών των αξιωματούχων του κράτους και των στελεχών των ΔΕΚΟ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Δεν υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση. Σοβαρό σχέδιο θέλει σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρή αντιπολίτευση. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τον Έλληνα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Κουφός Ντίνας

  Γιατί υποτιμάτε κύριοι σχολιαστές τον Βελόπουλο; Επειδή λέει αλήθειες;

 2. avatar Papa-ratsas

  Μετά απο 10 χρόνια ΚΡΙΣΗΣ ο Βελόπουλος μας λέει οτι υπάρχουν λεφτά σε στρώματα και σε σεντούκια .
  Τα σπαταλήσαμε όλα Βελόπουλε , τα φάγαμε για να μην μας τα φάνε ή να μην μας τα κλέψουνε.
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΟΛΑ , , , ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ για τον πρωκτό .
  Αρα τα λεφτά τα έχεις μόνο εσύ σε σεντούκια.

 3. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  Ο Βελόπουλος θεωρεί ότι οι φάλαινες της Μεσογείου είναι μεταμφιεσμένα… τουρκικά υποβρύχια (!)
  Μήπως και οι μπακαλιάροι είναι στην πραγματικότητα... τορπίλες;

 4. avatar Λη

  Κανεις δεν ειναι τοσο βλαξ κυριε μου να εχει λεφτα σε σεντουκια και στρωματα Ασε που δεν υπαρχουν κιολσς

 5. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

  Δεν έχει και τελείως άδικο στο τομέα των επιχειρήσεων!
  Είπαμε, ακόμα και τα χαλασμένα ρολόγια δυο φορές την ημέρα πάνε σωστά!

 6. avatar Last 60

  Να τον ακούτε τον Κυριάκο τον Β' , γιατί ξέρει , έχει αλοιφές και επιστολές , για πάσα νόσο και πάσα ανεργία . Τι να σας κάνουμε που λέμε στις εκλογές ότι θα ψηφίσουμε όχι τον καλύτερο , αλλά τον λιγότερο κακό , κατά την γνώμη μας . Επειδή όμως αυτό είναι υποκειμενικό , έχουμε πολλές πιθανότητες να την πατήσουμε , ως συνήθως . Μη τα σκαλίζουμε όμως Μακρόν δύσκολα θα μας προκύψει . Θα βολευτούμε με ότι έχουμε , λίγους και κακούς και μερικούς ως διασκεδαστές , το έχει η μοίρα μας . Μερικές φορές μου λείπει ο Σταύρος και ας τον έβριζα .

  1. avatar Con_Mp

   Ο Βελοπουλος ειναι αυτο που ειναι κ οσο ειναι αντιπολιτευση αυτα που λεει σωστα ειναι κ αν τον παρακολουθησεις χρονια ετοιμαζοταν και χρονια τα ελεγε οσα τωρα συμβαινουν!
   προσωπικα πιστευω οτι ειναι πολυ ικανος αλλα αν ποτε γινει εξουσια θα βαδισει συμφωνα με το σχεδιο το γενικο που ερχεται απο εξω

  2. avatar Giannis Lechou

   ΠΟΣΟ ΕΜΠΑΘΗΣ ΕΙΣΤΑΙ ΚΥΡΙΕ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΕΣ,ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ.ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΑΙ ΜΕ ΤΑ [....],ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει