Γεννηματά: H κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τους λίγους και έχει ουραγούς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αυστηρή κριτική από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:35
13/11/2019
Γεννηματά: H κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τους λίγους και έχει ουραγούς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
8
loading

Από το βήμα των εγκαινίων της πελοποννησιακής Εxpo στην Τρίπολη, απόψε το βράδυ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επανέλαβε στον χαιρετισμό της τις προτάσεις του κόμματος για ανάπτυξη, με ακρογωνιαίο λίθο, όπως είπε, την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

«Η κυβέρνηση δεν προέβλεψε πουθενά μέρισμα για όλους εκείνους που στραγγαλίστηκαν στα χρόνια της κρίσης. Τους αφήνει ουραγούς στο αναπτυξιακό μέρισμα, δεν έχει κανένα σχέδιο αξιοποίησης των παραγωγών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών», επεσήμανε η κ. Γεννηματά όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Το Κίνημα Αλλαγής, με το δικό του σχέδιο στηρίζει τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες, με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής».

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ περιέχουν:

 • Ειδικά φορολογικά κίνητρα για τις συνενώσεις επιχειρήσεων.
 • Εκπόνηση κλαδικών μελετών για την πρόβλεψη των αλλαγών και την προώθηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.
 • Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και τις απαραίτητες προβλέψεις στον Αναπτυξιακό Νόμο για την χρηματοδότηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών και "αλυσίδων αξίας".
 • Συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά ιδρύματα για την ενσωμάτωση των τεχνολογιών και οικονομικών εξελίξεων.
 • Κίνητρα για επανακατάρτιση των εργαζομένων στα νέα δεδομένα, αλλά με ποσοτικοποιημένες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις.
 • Τοπικά Περιφερειακά Σύμφωνα Ανάπτυξης για προώθηση επιχειρηματικών δράσεων, σύμφωνων με τα κατά τόπους συγκριτικά πλεονεκτήματα.

«Δημιουργούμε το 'νέο' μετασχηματίζοντας, και όχι καταστρέφοντας ό,τι υπάρχει. Με κοινή προσπάθεια του κράτους, του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την ενεργή παρουσία των εργαζομένων που δικαιούνται καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

«Ο κύκλος της πολιτικής επίθεσης στη μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει και μπορεί να τελειώσει. Αυτή είναι για εμάς προτεραιότητα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» στη Τρίπολη.

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί, όπως είπε, «έχει ως προτεραιότητα να διευκολύνει με τις πολιτικές της τους λίγους και ισχυρούς. Αντί για εμπροσθοφυλακή, έχει ουραγούς τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση και κράτησαν όρθια την ελληνική οικονομία».

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με το σχέδιο Ελλάδα, για την ανάπτυξη με επίκεντρο τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Φιλικα προς Φωφη…

  ...δεν τα παρατας κοριτσι μου να αναλαβει καποιος αλλος ..μηπως κ ..φοβηθει κ σοβαρευτει ο κυριακος κ δουμε καμια ασπρη μερουλα??? Οσο μενεις ..απλα διευκολυνεις.

 2. avatar Ξεφτίλα

  Έτσι όπως τη βλέπω αυτή μου θυμίζει το Μπαγκς Μπάνυ.

 3. avatar Θέλει η Φώφη να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

  Για ξεκάρφωμα από το κόμμα των μιζαδόρων, φιλιππινέζα των μιζαδόρων της ΝΔ.

 4. avatar hgty

  Κυρά μου το καταλαβαίνεις ότι σας έχουμε σιχαθεί?

 5. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΜΠΑ...ΜΠΑ...ΜΠΑ...Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ...ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. avatar Φωφαρα

  Φωφαρα έχεις καταντήσει η πιο μησιτη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

 7. avatar Σπάρτακos

  Το κόμμα σου και συ,κολλητοί του Κούλη και των φασιστών που κυβερνούν είστε,κανόνισε συνάντηση με αυτούς και πέστα Φώτωμ!!

 8. avatar Πάνε

  Σπίτι μορη φούσκα που έγινες και πολιτικάντης άλλα φταίει ο ποιο έξυπνος λαός που ψήφισαν κάτι [...]σαν και εσένα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει