Την ανάγκη μίας μεγάλης τομής επικαλέστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου «να αποδοθεί το πανεπιστήμιο σε αυτούς που ανήκει, τους καθηγητές και τους φοιτητές», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, σχολιάζοντας την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ και την αποκάλυψη εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επεισόδια σε κατειλημμένους χώρους της σχολής.

«Δεν είναι μια μάχη που κερδίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θα γίνουν και άλλα βήματα για να απελευθερωθεί το πανεπιστήμιο από τα κέντρα ανομίας» πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως κάνοντας λόγο για «συστηματική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα».

Η κ. Κεραμέως παρατήρησε, επίσης, ότι «δεν άκουσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτός ο εξοπλισμός σε πανεπιστήμιο».

Επανερχόμενη στην επιχείρηση της Κυριακής η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να δουν «πόσο μεγάλη είναι η παθογένεια».

Μιλώντας, τέλος, για την αναστολή λειτουργίας 37 ΑΕΙ που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «το σχέδιο είναι οι διατάξεις για την ενίσχυση της ΑΔΙΠ να έρθουν πριν το τέλος του έτους ώστε μετά να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την αξιολόγηση αυτών των τμημάτων».

«Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, δεν είναι νόμιμο να ιδρύεται πανεπιστημιακό τμήμα χωρίς γνωμοδότηση της ανεξάρτητης αρχής» κατέληξε η κ. Κεραμέως.