Μητσοτάκης: Εντός του 2021 θα έχουν κλείσει όλες οι χωματερές στην Πελοπόννησο

Τι ανέφερε για το ΣΔΙΤ στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:14
01/11/2019
Μητσοτάκης: Εντός του 2021 θα έχουν κλείσει όλες οι χωματερές στην Πελοπόννησο
4
loading

Εντός του 2021 το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο θα έχει επιλυθεί οριστικά, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της Ωρας του Πρωθυπουργού.

Το έργο -ΣΔΙΤ- ξεκινά στο α ΄εξάμηνο του 2020 για να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών. Και προβλέπεται η λειτουργία του για 21 έτη, έναντι των 28 τόνισε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως μέχρι την έναρξη της λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων, η εταιρεία έχει συμβατική υποχρέωση να δέχεται τα απορρίμματα εντός 10 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και άρα το αργότερο εντός του 2021.

«Με την αναθεωρημένη ημερομηνία έναρξης της μεταβατικής διαχείρισης, εντός δεκάμηνου δηλαδή, όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα κατευθύνουν τα αστικά τους απόβλητα στις εγκαταστάσεις των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ). Και έτσι ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο και τη σταδιακή αποκατάσταση των 21 παράνομων χωματερών. Εκτιμούμε ότι μέχρι του τέλος του 2021 θα έχουν κλείσει όλες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε, τέλος, ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εγκαταστάθηκαν συμβολικά και ήδη λειτουργούν κάδοι διαλογής ανακυκλώσιμου υλικού και κάθε μέρα γεμίζουν. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στις γειτονιές μας. Ανταποκρινόμαστε, λοιπόν, όλοι στο μικρό, καθημερινό καθήκον μας. Και το αποτέλεσμα θα είναι μεγάλο και διαρκές προς όφελος όλων, υπογράμμισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Mica76

  Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά ο κόσμος όλος δημιουργήθηκε το 2015...?

 2. avatar Χαχααα Έχουμε δεί

  πρωθυπουργους άχρηστους, καλους, μετριους, αλλα πρωθυπουργο μαγο πρώτη φορα στην Ελλάδα

 3. avatar χωμα=συριζα

  Αναρωτιεμαι η ΝΔ εκανε τις χωματερες αυτες ή εχουν περιοδο 4 ετών???
  Η ηλιθιοτητα των αριστερων δεν περιγραφεται , τωρα τις ειδαν τοσα χρονια
  δεν τις γνωριζαν

 4. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Η ανθελληνική ακροαριστερά έκαψε, μόλυνε με πετρέλαιο, σταμάτησε νόμιμες χωματερές βιολογικής ταφής και ανακυκλώσεις και γενικά βρώμισε και μόλυνε την Ελλάδα. Τώρα που έχουμε μια Ελληνική κυβέρνηση τα πράγματα βελτιώνονται αλλά χρειάζεται πολύ καιρός για να ξανα γίνουμε κράτος μετά την καταστροφή τσίπρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει