Υπ. Παιδείας για Θρησκευτικά: θα επανεξεταστεί το κανονιστικό πλαίσιο διδασκαλίας

«Για τις όποιες ενέργειες γνώμονας η διασφάλιση της συμβατότητας των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:14
20/09/2019
Υπ. Παιδείας για Θρησκευτικά: θα επανεξεταστεί το κανονιστικό πλαίσιο διδασκαλίας
2
loading

Σε μελέτη των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και σε επανεξέταση του σχετικού κανονιστικού πλαισίου, που αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών, θα προβεί το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό ανέφερε το υπουργείο, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων, σήμερα, του ΣτΕ, η Ολομέλεια του οποίου έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο δημοτικού, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Από πλευράς υπουργείου, επισημαίνεται ότι για τις όποιες ενέργειες γίνουν για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών, γνώμονας θα είναι η διασφάλιση της συμβατότητας των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα μελετήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου ακολούθως να επανεξετάσει εξ' αρχής το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και για την τροποποίηση της δήλωσης απαλλαγής από αυτό. Γνώμονάς μας, να διασφαλιστεί η συμβατότητα των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar 667

  Μεγάλη ατυχία!
  Σ.Αραβία και Ελλάδα:
  Και οι δύο χώρες εχουν θεοκρατία αλλά η [..] Σ.Αραβία εχει πολύ πετρέλαιο.

  1. avatar Έλα μην κλαίς, κουράγιο

   Υπάρχει καλύτερο να ελπίζεις από τον σκοταδισμό της Ελλάδας.Αφού δεν πας Β.Κορέα, πού ξέρεις, μπορεί να αναστηθεί ο Στάλιν και να βασιλέψει χίλια χρόνια! Θα σκοτώσει τότε όλους τους θρησκευτικούς δράκους που σε φοβίζουν και θα τρως την επιστήμη με χρυσά κουτάλια! Μετά θα δώσει την εξουσία στους θρησκευόμενους...Κοιμήσου ήρεμα τώρααα...όνειρα αθεϊστικά...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει