Λίγες ώρες ξεκούρασης θα ζήσει στην Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έφερε η εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο ο πρωθυπουργός με την οικογένειά του θα αναχωρήσει με πλοίο από τον Πειραιά στις 4 το απόγευμα και θα επιστρέψει αύριο Κυριακή.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τους υφυπουργούς κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Γιώργο Ζαββό και Θόδωρο Σκυλακάκη, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τις μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».