Την άποψη ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις και λιγότερη έμφαση στη λιτότητα, εξέφρασε σε συνέντευξή στην Κριστιάν Αμανπούρ ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Σε ερώτηση, μάλιστα, της δημοσιογράφου για το τι νιώθει όταν βλέπει τον πόνο των Ελλήνων, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Πονάω κι εγώ μαζί με τους Έλληνες».

Ερωτηθείς σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησής του ο πρωθυπουργός τονίζει ότι: «Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να λάβουμε επώδυνα μέτρα γιατί απειλούμασταν με χρεοκοπία. Δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο. Ωστόσο, την ίδια στιγμή περιμέναμε περισσότερη βοήθεια και προστασία από την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις. «Η λιτότητα δεν είναι λύση. Κάποια λιτότητα είναι αναγκαία, αλλά πρώτα πρέπει να δοθεί έμφαση στις μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι άδικο να ελληνοποιούμε όλα τα προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», ενώ υποστήριξε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή ηγεσία ώστε να είναι ένα φωτεινό παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο CNN: