Κάνοντας λόγο για «οικονομικό ναζισμό» και «κυβέρνηση των μνημονίων, της υποταγής και του υποσιτισμού», που είναι «υπεύθυνες για τη συντήρηση και τη διόγκωση της διαπλοκής αλλά και την εξαθλίωση της τρίτης ηλικίας», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στάθης Παναγούλης, στο πλαίσιο της συζήτησης ερώτησής του στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «να παρακαλάτε να φύγετε τώρα με την ψήφο του Ελληνικού Λαού, παρά από την οργή του Λαού και πριν τελειώσετε οριστικά τον τόπο».

Η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε τον υποσιτισμό, την ανεργία και τις αυτοκτονίες, και κατά την ομιλία του επισήμανε ότι «μια ολόκληρη γενιά χάνεται, η νέα γενιά, η μόνη ελπίδα της χώρας, η οποία έχει χτυπηθεί αλύπητα από τις κυβερνήσεις των μνημονίων».

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο κ. Παναγούλης είπε ότι «διαλύσατε την υγεία, φέρατε τους μισθούς και τις συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας και εισαγάγατε τον οικονομικό ναζισμό στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την κατάταξη της χώρας μας στην 13η θέση της παγκόσμιας ανεργίας, σύμφωνα με τον Οργανισμό Παγκόσμιων Οικονομικών Δεδομένων (Trading Economics), είπε: «Ξεπεράσαμε ακόμα και το Μπουρούντι και τη Σουαζιλάνδη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ψέμα», ενώ επισήμανε ότι έχει μόνο την «στήριξη ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών, που κρύβουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό»

Κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής στην κοινωνία, ο κ. Παναγούλης επικαλέστηκε τις δηλώσεις, του καθηγητή Κ. Μπεή «φοβάμαι ότι θα έχουμε αιματοχυσία», του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη «σε λίγο θα πεθαίνουν άνθρωποι στους δρόμους» και του προέδρου της Δημοκρατίας «είμαστε μπροστά σε μία κοινωνική έκρηξη».