Επίθεση στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εξωτερικά θέματα εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος -κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- ο οποίος την κατηγόρησε ότι δεν τα αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα, αλλά αντίθετα καταβάλλει προσπάθεια εξωραϊσμού των προβλημάτων και των προκλήσεων.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για δύσκολες καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα, τόσο με την Τουρκία όσο και με την Αλβανία, τις οποίες, όπως είπε, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη επιπολαιότητα και ακατανόητη διάθεση διαρκούς κατευνασμού.

«Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη να διαχειριστείτε αυτά τα θέματα. Γίνεται ένας επιπόλαιος εξωραϊσμός της κατάστασης στην Αλβανία», τόνισε και διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας της Ελλάδας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ καλώντας τη κυβέρνηση να μη δώσει το πράσινο φως.

«Κατηγορώ» εξαπέλυσε ο κ. Κουμουτσάκος και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση για ένα ταυτοτικό ζήτημα που αφορά πεποιθήσεις, έβαλε απέναντι της το 80% των Ελλήνων πολιτών και δέσμευσε τη χώρα με μια συμφωνία που ποτέ δεν θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση.

«Στις 26 Μαΐου ο χρόνος σας θα τελειώσει, το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει την ευθύνη της διακυβέρνηση της χώρας στη ΝΔ, η οποία θα έχει την ιστορική ευκαιρία και το καθήκον να αποκαταστήσει το μείζον και κύριο συστατικό της ισχύος του έθνους που είναι η ενότητά του, την οποία η κυβέρνηση υποσκάπτει με τη φιλοσοφία του διχασμού που έχει εγκαταστήσει στον πολιτικό βίο της χώρας», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.