Φλαμπουράρης: Όταν κυβερνούν άλλοι είναι προδοσία, όταν η χώρα μάχεται εσείς είστε με τους απέναντι

«Είμαι παθών, 2,5 φορές μου έχουν κάψει το σπίτι, οι αντίστοιχοι ή οι ίδιοι», σχολίασε για τον ΣΚΑΪ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:11
18/12/2018
Φλαμπουράρης: Όταν κυβερνούν άλλοι είναι προδοσία, όταν η χώρα μάχεται εσείς είστε με τους απέναντι
29
loading

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σύστημα, που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες και θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, δήλωσε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος περιέγραψε σε γενικές γραμμές τη λύση που μελετά η κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία.

«Ο στόχος της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών -ανεξάρτητα από τη μορφή της δανειοδότησης και της εγγύησης, περιλαμβανομένης αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, κατά τον χρόνο απόκτησης, 450.000 συνολικής περιουσίας και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ -είναι να προστατευθεί και νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε. Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα που θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες, με προσαρμογή δόσεων στις πραγματικές αξίες και αποτελεσματικό, με συμμετοχή του κράτους που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες, από κόκκινα δάνεια, που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, αφού θα τηρήσουν τη μειωμένη δόση και θα εξασφαλίσει έσοδα στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, δηλαδή της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ γιατί «ενώ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν τον διχαστικό λόγο για να κρύψουν τις ευθύνες τους και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

«Κυρίες και κύριοι της ΝΔ παρουσιάζετε ένα πρόσωπο σχεδόν απεχθές στην παράδοσή σας, πολιτικός λόγος που κάποιες φορές ρέπει σε ακροδεξιά ρητορική, πατριδοκαπηλεία, ανευθυνότητα και απροκάλυπτα ψέματα. Το πρόσωπο αυτό εκδηλώνεται ιστορικά κάθε φορά που αμφισβητείται η δική σας κυριαρχία σε αυτήν τη χώρα» σημείωσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η ΝΔ έχει γαλουχηθεί με την ιδέα ότι η χώρα τής ανήκει και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να την κυβερνήσει, να τη χρεοκοπήσει, κάποτε να την προδώσει και κάποιες φορές να την ευεργετήσει, αρκεί να της ανήκει».

«Ο πολιτικός σας πολιτισμός εξαφανίζεται τη στιγμή που χάνετε την εξουσία. Αντιμάχεστε τυφλά κάθε ενέργεια και θέση της κυβέρνησης, χωρίς να σκέφτεστε τον αντίκτυπο στο εσωτερικό και το εξωτερικό» επέμεινε ο κ. Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι η ΝΔ αποφεύγει να ανταποκριθεί στις επανειλημμένες προκλήσεις να καταθέσει το πρόγραμμα της, «γιατί θέλει να έχει τα χέρια της λυμένα για να εφαρμόζει ό,τι αρμόζει στην κάθε στιγμή».

«Όταν κυβερνάτε εσείς, λοιπόν, η διπλή ονομασία των Σκοπίων είναι η μόνη λύση. Όταν κυβερνούν άλλοι είναι προδοσία. Όταν η χώρα μάχεται, εσείς είστε με τους απέναντι! Όταν εμείς διαπραγματευόμαστε, μας λέτε ότι απομονώνουμε τη χώρα. Όταν πετυχαίνουμε είμαστε ευνοούμενοι των ισχυρών. "Τους δώσαμε 100 για να μας δώσουν 1". Όταν διορθώνουμε αδικίες παροχολογούμε. Όταν παίρνουμε αυστηρά μέτρα εκτελούμε μνημόνια. Όταν οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή τους, εσείς επικροτείτε μεθόδους αποτροπής. Όταν οι συντάξεις κόβονται, φταίει η κυβέρνηση. Όταν δεν κόβονται μιλάτε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και άνομες συναλλαγές. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και απάντησε και στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση κάνει παροχολογία: «Μας λέτε ότι όλα τα κάνουμε για την καρέκλα. Εσείς, όμως, που ζητάτε εκλογές, από την πρώτη ώρα, δικαίως τις αποζητάτε διότι η χώρα είναι ιδιοκτησία σας! Σας ανήκει».

«Οι κοινωνικές παροχές για τους αδύναμους, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι αξιοπρεπείς μισθοί, η νομική βοήθεια στα χαμηλά εισοδήματα, που προτείνονται και από τον κ. Σαρίδη, εμπεριέχονται όλα στην ταξική μεροληψία. Ας μιλήσουμε καθαρά. Είστε αντίθετοι με αυτήν την πολιτική, μην την ονομάζετε λοιπόν διχασμό» σχολίασε για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθύνθηκε και στο ΚΙΝΑΛ: «Και εσείς κύριοι του ΚΙΝΑΛ, όπως λέτε, η εξουσία φθείρει. Φθείρει, όμως, αυτούς που μπορεί. Κι εσείς έχετε πολλά παραδείγματα. Δυστυχώς, ασπαστήκατε την απέχθεια της δεξιάς για ό,τι λαϊκό. Απεμπολίσατε κάθε δεσμό με τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, κάθε ανάγκη κοινωνικού κράτους. Αλλά πόση συνενοχή πια; Ούτε τα προσχήματα μιας αδύναμης Σοσιαλδημοκρατίας δεν κρατάτε, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη ο κίνδυνος της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού είναι ορατός. Επιδιώκετε μόνο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν σκεφτόσαστε μήπως αυτή η θέση οδηγεί ακραίους κύκλους να υιοθετούν ακόμα και το πιο αντιδραστικό σύνθημα που ακούστηκε, ότι δεν αρκεί να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να εξαφανιστεί και ο ιδεολογικός του λόγος».

Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Να θυμίζει ποιος τον έφερε στον γκρεμό, πότε έχασε τη δουλειά του, ποιος πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις. «Εσείς γκρεμίσατε, εμείς χτίζουμε» παρατήρησε, για να υπογραμμίσει ότι αυτήν την αλήθεια η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θέλουν να την κρύψουν με τον διχασμό.

Για την επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Είναι γνωστό ότι καταδικάζω αυτήν την αποτρόπαια εγκληματική πράξη εναντίον των εργαζομένων στον ΣΚΑΪ. Αλλά επειδή είμαι παθών, 2,5 φορές μου έχουν κάψει το σπίτι, οι αντίστοιχοι ή οι ίδιοι και άλλες δέκα φορές μου έχουν επιτεθεί, γνωρίζετε καλά ότι εγώ δεν το έκανα θέμα έτσι όπως έχετε κάνει εσείς το θέμα του ΣΚΑΪ. Δηλαδή είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πολιτικός πολιτισμός από εδώ, η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από την άλλη. Ο κόσμος θα κρίνει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

29
σχόλια
 1. avatar Θορπ .

  Ουκ εν τω αχρείω της ηλικίας το κερδαίνεις μάλλον τέρπει, αλλά το τιμάσθαι.
  Μετάφραση: Στα γηρατειά δεν ευχαριστεί τον άνθρωπο τόσο το κέρδος όσο η τιμή.
  Γηρασκω αεί διδασκόμενος έλεγαν κάποτε κάποιοι
  Εγώ λέω τα σάβανα δεν έχουν τσέπες .

 2. avatar […]λόγος αριστερός αγωνιστής

  Το γιαούρτι δροσίζει και οι μολότοφ ζεσταίνουν.
  Αυτά δεν έλεγε επί χρόνια το συριζα;

 3. avatar Πάμε πάλι κυρ Αλέκο

  Για το \"σπίτι\" σου, στο οποίο ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ, απασχολείς σε 24ωρη βάση, περίπου 40 αστυνομικούς, 2 περιπολικά οχήματα, 2 οχήματα της ασφάλειας. Επαναλαμβάνω σε 24ωρη βάση. Παρόλα αυτά στο καίνε και ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΕΙ. Συνεχίζω. Επειδή μένω 3 στενά πιο κάτω, περνάω κάθε μέρα από εκεί και ξέρω τι λέω. Όταν λες σου έκαψαν το σπίτι, τι εννοείς; Ότι άρπαξαν λίγο οι τοίχοι και αναγκάζεσαι να τους βάψεις. Δεν σου έβαλαν βόμβα, έτσι δεν είναι Αλέκο; Δεν απείλησαν τη ζωή σου, όπως στον σκάι. Αν θυμάσαι καλά, είχαν βάλει βόμβα στο σπίτι του Κεδίκογλου που είναι 300 μέτρα πιο πάνω από το δικό και είναι σε πολυκατοικία, που σημαίνει ότι έθεσαν σε κίνδυνο πολύ κόσμο. Λοιπόν, Αλέκο. Μη κάθεσαι και μας ζαλίζεις με τις αηδίες σου. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (ΒΟΛΕΜΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ, ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΛΠ). [...] και κοίτα να δεις τι θα κάνεις τώρα που θα σε διώξουν κλωτσηδόν οι Έλληνες, με τα παραμύθια τους πούλησες. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!

 4. avatar Go back madame Merkel

  Ποιος ειναι ο Φλαμπουραρης?
  Αυτος που 1 ημερα μετα τις εκλογες, πουλησε της εταιρια του κερδιζοντας πανω απο 1.000.000 ευρω απο τη πωληση της, κατα δηλωση του..
  ..κ στη συνεχεια εκανε αιτηση στο δημο Αιγινας για να του χαρισουν τα 4.000 ευρω(!) απο τα 6.000 που χρωσταγε ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΤΟΥ κ τα υπολοιπα 2.000 ζητησε κ πετυχε(!) να τα πληρωσει σε 200 δοσεις γιατι δηλωσε απορος!
  Καμαρωστε τον:
  https://www.youtube.com/watch?v=nabcWrEDoc8

 5. avatar pan

  Στα Ματ που σε φυλάνε Φλαμπουραρη κανανε επιθεση...
  Επειδη εχεις 2 κλουβες απ\'έξω...
  Δεν ειδα ο Σκαι να εχει Ματ να τον φυλάνε!

 6. avatar ΝΣ

  Τι κάνατε εσείς που δεν έκαναν οι ΨΕΥΤΟΚΛΕΦΤΟΘΑΣΟΚΝΔ? Γεμίζετε τη χώρα λαθρομετανάστες,διατηρείτε τον....άδικο φόρο ΕΝΦΙΑ. Κόψατε συντάξεις και δεν καταβάλλετε τα δώρα και επίδομα.Κάνατε ένα ΟΧΙναι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.Υπογράψατε για 100 χρόνια το ξεπούλημα της χώρας.Διαλύσατε ότι είχε σωθεί από τη ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ με άγρια παράνομη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ φορολογία για να έχετε υπερπλεόνασμα.Στελέχη σας προκάλεσαν το λαό με προσβλητικές και απάνθρωπες εκφράσεις.Ξεπουλήσατε ότι είχε απομείνει από τηυν ΚΛΕΦΤΟΔΕΗ,ΛΙΜΑΝΙΑ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.Σταματάω εδώ την περιγραφή των...κατορθωμάτων σας τα οποία προφανώς πουλάτε ως επιτεύγματα στους ΟΠΑΔΟΥΣ σας πώην ΨΕΥΤΟΚΛΕΦΤΟΘΑΣΟΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΑΓΝΟΥΣ Με κερασάκι στην τούρτα την εκτέλεση της από χρόνια σχεδιασμένης προδοσίας σας ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΤΟΜΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΑς.

 7. avatar αριστερός κλέφτης ψεύτης με off shore εταιρίες βίλες κότερα μκο και καταθέσεις στο εξωτερικό

  Όταν το συριζα είναι αντιπολίτευση, τότε οι μολότοφ είναι καλές;;;;

 8. avatar Ποιός ωφελείται από την έκρηξη;

  Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την έκρηξη, Αλαφούζος και Άδωνις ήταν ενθουσιασμένοι, με πλατιά χαμόγελα, αστειεύονταν! Σα να γιόρταζαν μια περιφανή νίκη!!! Αντί να είναι σοβαροί και προβληματισμένοι από το γεγονός.
  Εσύ πώς το εξηγείς αυτό;

  1. avatar criskalts

   Σκεπάσου, κυκλοφορούν και ιοί!

  2. avatar criskalts

   Άλα τις το σφυριζοτρόλι, μαγκεψάμιν και κάνουμε και ρητορικά ερωτήματα;;;

   1. avatar J. Kyp

    Θα πληρωθείς με προβατίνα;

    1. avatar Κύριε ποιμένα

     Οι προβατίνες σου είναι ντόπιες ή σκοπιανές;

    2. avatar criskalts

     Είναι πολύ καλό πράγμα να υποστηρίζεις το είδος σου ρε μικρό άναρχο τίποτα...

 9. avatar SER 30

  ΕΣΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΕΚΑΤΟ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ , ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ , ΕΙΣΑΙ ΑΤΟΜΟ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ . ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΑΘΟΣ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΚΟ ΑΣΤΟΧΟ ΧΑΖΟ . ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ .

 10. avatar ΝΣ

  Αλλη μία ανακεφαλαιοποίηση των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ -αφεντικών τους με επιδότηση κόκκινων δανείων από τον κρατικό προυπολογισμό.Αλλη μία τρίπλα-απάτη των καπιταλιστικότερων των καπιταλιστών γιαλαντζί-ηθικών αριστεροχουντικών,με βαθιές καπιταλιστικές τσέπες.Οταν μοίραζαν τα δισεκατομμύρια στους μετόχους τους ήταν υγιείς?Αφού δεν σας έκατσε η τρομοκρατία της πώλησης των κόκκινων δανείων σε ξένους τοκογλύφους,αριστερή ηθική πρακτική,τώρα βρήκες αριστεροαφατεώνα το κόλπο να πληρώσουμε τα παράνομα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ?ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ.ΑΝ δεν έχουν κέρδη να κλείσουν όπως όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.Είναι βουτηγμένοι στην παρανομία και τα αφεντικά σας και περσσότερο η....κατευθυνόμενη δικαιοσύνη σας που αποφασίζει να πληρώσουν τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ των 400 Ε αφού αποδεδειγμένα τους χρέωσαν δάνεια χωρίς ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ (ΤΙΣ ΕΦΑΓΑΝ ΚΟΙΝΩΣ) και αφού κατά τον νόμο έχουν πληρώσει πάνω από το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου.Οταν τους ζητάνε λογαριασμό ....ΕΧΑΣΑΝ τα στοιχεία κατά τη συγχώνευση.......ακολουθούν εκφράσεις υποκείμενες σε περικοπή...

 11. avatar La Makhnovtchina

  Όταν ασκούν κριτική στον Τσίπρα, είναι απλώς ένας μπέμπης 44 ετών.
  Όταν κάτι δεν σας αρέσει, βγαίνετε και εκτοξεύετε μύδρους κατά δικαίων και αδίκων.
  Και πάντα από την ασφάλεια του πλούτου και της χλιδής των μνημονίων σας, σκοπιανολάγνοι.
  Βρε ουστ.

 12. avatar Τσαπρρ

  Τα σχόλια πάντως σ αυτό το μπλοκ έχουν καταντήσει μονότονα και βαρετά. Τα ίδια και τα ίδια. Μόνο αντίλογος και καμία ουσία, σαν τα κόμματα ένα πράμα.

 13. avatar criskalts

  Αυτός ο μπάρμπας πίνει φραπέ και νομίζει ότι κυβερνάει

  1. avatar J. Kyp

   Καλά παρακολουθα τώρα πως ξελασπώνεται η χώρα και βούλωσε το. Όταν θα συζητήσουμε για πιτογυρα θα σε φωνάξουμε.

   1. avatar Γιά πές μας..

    Όταν λές \"παρακολουθώ\" τι εννοείς , αφού
    κοιμάσαι όρθιος ..

   2. avatar criskalts

    Ίσα ρε αστραπόγιαννε, προσέχτε μόνο μην πιαστεί η μέση σας από το ξελάσπωμα.
    Εσύ με κυπριακή πίτα τον θες τον γύρο;;
    ΟΥΣΤ

    1. avatar Στρατηγός σου

     Ναι. Θα το κανονίσεις;

     1. avatar criskalts

      Λευτεριά στα μανουάλια.

  2. avatar papmi

   criskalts Παιζει και ταβλι. Μην σου διαφευγει !!!!

   1. avatar criskalts

    Ε, ας το αλλάξει το επίθετο του από Φλαμπουράρης σε Φραποτάβλης.

 14. avatar Μια απο τα ίδια και σεις τα συριζίδια.

  Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

 15. avatar Αρχιμιδης

  Δυστυχως η υποκρισια περισσευει σε αυτον τον τοπο και ισχυει για ολους!

 16. avatar Συριζα

  Για πάντα ..ι

  1. avatar σφυριζα,,,,αλλα δεν ακουγες…..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   ησουν πολυ μακρια.....στην κουβα...στη βενεζουελα....στη β κορεα......,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει