Θέμα λειτουργίας «τουρκικής» ΜΚΟ στη δυτική Θράκη θέτει η Άγκυρα

Τι αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:32
12/07/2018
Θέμα λειτουργίας «τουρκικής» ΜΚΟ στη δυτική Θράκη θέτει η Άγκυρα
3
loading

Θέμα «τουρκικής μειονότητας» δυτικής Θράκης θέτει η Τουρκία καθώς κάλεσε επισήμως την Ελλάδα να εγγράψει τις ΜΚΟ της «τουρκικής», όπως την αποκαλεί, μειονότητας της δυτικής Θράκης χωρίς διακρίσεις. Η κίνηση της Τουρκίας έγινε αναφερόμενη σε πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης που απέρριψε την αίτηση για την επανεγγραφή της Τουρκικής Ένωσης Θράκης.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι σε γραπτή ανακοίνωση την Τετάρτη άνεφερε ότι «αναμένουμε από την Ελλάδα να εγγράψει την ΜΚΟ της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης χωρίς διακρίσεις και να κάνει τις σχετικές διευθετήσεις για την τη εφαρμογή των κανόνων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο Ακσόι δήλωσε πως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, μια από τις πιο γνωστές ΜΚΟ της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απαγορεύτηκε από τις Ελληνικές Αρχές με το πρόσχημα πως η λέξη «Τουρκική» ήταν στο όνομά της.

Μετά το περιστατικό αναφέρει η εφημερίδα, ως αποτέλεσμα των δικαστικών πρωτοβουλιών της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, το ΕΔΑΔ δήλωσε πως το δικαίωμα της Ένωσης παραβιαζόταν και κάλεσε την Ελλάδα να κάνει τις σχετικές διευθετήσεις πρόσθεσε ο Ακσόι.

«Στο πλαίσιο αυτό για την εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ, η Ελληνική Βουλή υιοθέτησε νομοθεσία το 2017 που έδωσε το δικαίωμα στην καταργηθείσα Ένωση να υποβάλει αίτηση για επανεγκραφή» δήλωσε ο Ακσόι. «Ωστόσο η νομοθεσία συμπεριλάμβανε σοβαρές εξαιρέσεις για την αποδοχή αυτής της αίτησης, πρόσθεσε

Συγκεκριμένα η αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για επανεγγραφή απορρίφθηκε από περιφερειακό εφετείο στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ακσόι.

Πρόσθεσε πως η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει πως η νομοθεσία που υιοθετήθηκε από την ελληνική Βουλή δεν είναι επαρκής για την πραγματοποίηση του δικαιώματος σε Ενώσεις.

Η Ελλάδα έχει κλείσει διάφορες ΜΚΟ και συλλόγους στην Δυτική Θράκη γιατί είχαν την λέξη «τουρκική» στο όνομά τους, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα που τονίζει πως η Αθήνα συνεχίζει να μην εφαρμόζει σχετική απόφαση του ΕΔΑΔ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Te

    Τώρα που βρήκαμε προδότη να θαψουμε πέντε έξι. Γιατί μετά τις εκλογές τσιπ δεν θα υπάρχει.

  2. avatar Έτσι κάνε τε μας σεξ

    Μας αρέσει!

  3. avatar gidoboskos

    παιδια σιγα σιγα!Θα παρετε ολοι μερτικο.Μισο λεπτο ο τσυριζα εχει να λυσει το αλβανικο ζητημα τωρα,μετα εχετε σειρα εσεις στη θρακη να παρετε την μειονοτητα που θελετε και κανενα εδαφακι αν θελετε, μετα το αιγαιο μοιρασμα.Σιγα σιγα.Ειδατε τι ομορφα λυσαμε το Μακεδονικο και τωρα η Μακεδονια ειναι οκ και μεις στη βορεια Ελλαδα τσεκ οκ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει