Εργοστάσιο μονωτικών υλικών στην Τερπνή Σερρών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τους εργαζομένους γι’ αυτήν την παραγωγική μονάδα της εταιρείας FIBRAN στον νομό Σερρών, η οποία – όπως τόνισε- συνδυάζει την καινοτομία με την εξωστρέφεια.

«Τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, εκείνα, τα οποία πρέπει να αποκτήσει συνολικά η ελληνική οικονομική δραστηριότητα. Η FIBRAN αποδεικνύει ότι μπορεί να έχουμε ποιοτική και καινοτόμα βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρόθεση να στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Για να το κάνουμε αυτό, έχουμε, ήδη, παρουσιάσει ένα πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων, που ξεκινούν με τη μείωση της φορολογίας, αλλά δεν σταματούν εκεί. Χρησιμοποιούμε τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην καινοτομία. Εκεί, δηλαδή, που ξέρουμε ότι μπορούμε να διακριθούμε», δεσμεύτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Αναστασιάδης -και θα το πω αν επιτρέπετε- μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας, από τις ελληνικές Αρχές, επέλεξε, τελικά -αναγκάστηκε μάλλον- να πραγματοποιήσει μία επένδυσή του στην Ιταλία. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Από τη στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια. Έτσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις απασχόλησης και τονώνοντας την τοπική οικονομία» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα της ΝΔ είναι να στηρίξει επιχειρήσεις με τέτοια χαρακτηριστικά οι οποίες, «είναι πολλές στη Βόρεια Ελλάδα αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανακαίνισης των κτιρίων των επιχειρήσεων και της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσής τους.

«Έχουμε ένα απόθεμα παλαιών κτιρίων, τα οποία καταναλώνουν πολύ μεγάλη ενέργεια. Και ο καλύτερος τρόπος, προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση του ενεργειακού αποτυπώματος και να συμβάλουμε στην προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι η βελτίωση της μόνωσης, όχι μόνο των νέων κτιρίων, αλλά και των υφιστάμενων κτιρίων. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα την οποία αναπτύσσετε εδώ, κ. Αναστασιάδη, έρχεται και “κουμπώνει”, θα έλεγα, έρχεται και “κολλάει” πάνω σε μία πολύ σημαντική προτεραιότητα της δικής μας πολιτικής. Γι’ αυτό είχα την ευκαιρία και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να εξαγγείλω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα φορολογικών κινήτρων, για όσους συμπολίτες μας επιλέξουν -πάντα προσκομίζοντας όλα τα σχετικά παραστατικά- να ανακαινίσουν τις οικίες τους ή τις επιχειρήσεις τους, έτσι ώστε να τις κάνουν πιο αποδοτικές ενεργειακά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.