Βήμα για την ανεξαρτητοποίησή του αναμένεται να ανακοινώσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα.

Ο κ. Χρυσόγονος θα παραχωρήσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέντευξη Τύπου της Σοσιαλιστικής Τάσης αναμένεται να ανακοινωθεί η διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της, με ερώτημα την αποχώρηση ή μη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι, εφόσον γίνει η ψηφοφορία και το αποτέλεσμα είναι υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει ο κ. Χρυσογόνος με την έδρα στην Ευρωβουλή.

Ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Χρυσόγονος, έχει διαφωνήσει με βασικά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα, τις διαφωνίες του τις έχει εκφράσει και δημοσίως αρκετές φορές.

Σε κείμενό της, η Σοσιαλιστική Τάση τονίζει ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του 2013 για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό» και θέτει ζήτημα συμμετοχής της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα ζητά «τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου)».

Όπως επισημαίνει, «η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισόρροπη παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί, όταν δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζεται μέσα από την πλατιά δημοκρατική παράταξη».

«Η επιτυχία του κυβερνητικού έργου θέτει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη μια διάχυτη δημοκρατία και μια αλληλέγγυα συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών πολιτών που αποτελούν την εκλογική βάση του κόμματος», τονίζεται ακόμα.
Υπογραμμίζεται ακόμα ότι θεωρεί «αδικαιολόγητη την καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς και την βραδύτητα που παρατηρείται σε άλλες επενδυτικές δράσεις, εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, αλλά και έλλειψης ανάλογων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία. Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».