Κριτική στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αλλά και στη στάσης που κρατάει τα τελευταία χρόνια η κεντροαριστερά, άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σήμερα στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά (ότι αποτελεί ύβρις η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμφανιστεί ως νέος Ανδρέας Παπανδρέου με αφορμή τα όσα ανέφερε σήμερα με άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα Documento), με θλίβει. Κρύβει άγχος. Θα μπορούσε να μην είναι υβριστική. Πιστεύω, συνέχισε, ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που ακολούθησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πορεία του, δεν θα είναι καθόλου ευτυχισμένοι από αυτές τις δηλώσεις».

Ακολούθως τόνισε ότι «εμείς είμαστε η Αριστερά. Από την άλλη πλευρά, οι σοσιαλδημοκράτες και αυτό που λέμε κεντροαριστερά σε αυτό τον τόπο, υπάρχει ανάγκη να αυτοπροσδιοριστεί γιατί έχει χάσει… τα αυγά και τα πασχάλια τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί, να καθορίσει τη στάση του απέναντι στον κόσμο και κυρίως να αποφασίσει ποια πολιτικά στάση θα έχει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, γιατί η εκτίμησή μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια κεντροαριστερά που μοναδικό εχθρό της έχει την Αριστερά. Μια τέτοια κεντροαριστερά, είναι περισσότερο κεντροδεξιά».