«Η Ελλάδα επανέρχεται στην κανονικότητα και ανοίγει ο δρόμος για κύμα επενδύσεων τόσο από ξένους όσο και Έλληνες, που θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας και αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας.

«Αποκαλύφθηκε πλέον η μικροπολιτική τακτική Σόιμπλε», σημείωσε στη συνέχεια μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. «Πήραμε μία καλή συμφωνία, δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, με άμεση απομείωση χρέους και πολλά άλλα, αλλά ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για την ελληνική οικονομία, καθώς υπάρχουν τα σήματα προς την παγκόσμια αγορά ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά μία κανονική χώρα, με τα δημοσιονομικά να εξέρχονται από την κρίση και το μήνυμα προς τους επενδυτές ότι δεν χρειάζεται να έχουν πια καμία ανησυχία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Τα δύο σοβαρά μηνύματα από την χτεσινή απόφαση του Eurogroup είναι πρώτον ότι υπάρχει δέσμευση για την επέκταση των ωριμάνσεων και το πάγωμα των επιτοκίων για 15 χρόνια, αλλά και δεύτερος ότι υπάρχει πλέον ρήτρα ανάπτυξης για το χρέος, άρα όταν η ελληνική ανάπτυξη είναι ισχυρή η χώρα θα πληρώνει τα τοκοχρεολύσιά της και όταν είναι μικρότερη θα είναι αντίστοιχα μικρότερες οι υποχρεώσεις της», τόνισε ο κ. Μπαλαούας.

«Έγινε επίσης εμφανές ότι η ίδια η Γερμανία δεν μπορούσε να πάρει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις, καθώς κατηγορούν εμάς για ανατολίτες αλλά η μικροπολιτική κυριαρχεί και εκεί και στις πολιτικές της Ευρώπης και του Eurogroup», κάτι που όπως τόνισε καταγράφουν και οι μεγάλες εφημερίδες στη Γερμανία και τον κόσμο, που καυτηριάζουν τις τακτικές Σόιμπλε ενόψει των γερμανικών εκλογών.

«Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της συμφωνίας που επετεύχθη, οι επενδύσεις τόσο από ξένους όσο και Έλληνες επενδυτές θα πολλαπλασιαστούν, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, θετική προσδοκία, αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος και τελικά θα αρχίσουν να αμβλύνονται οι εντυπώσεις από τα χρόνια της κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Μπαλαούρας.