«Την εβδομάδα πριν την παρέλαση, οφείλω να ομολογήσω ότι δέχθηκα ερωτήσεις και από media της Αθήνας και των Τρικάλων για το αν θα παραστώ στην παρέλαση. Και προφανώς απάντησα ότι θα πάω στην παρέλαση», δήλωσε στο Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μάλιστα «έδειξε» προς ένα συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό για την επίθεση εις βάρος του λέγοντας ότι «ήταν συνυφασμένο με διαδικασίες προπαγάνδισης και προτροπής προς τον κόσμο από συγκεκριμένο ρ/σ των Τρικάλων, το «Ράδιο Ζυγό», για να πάει ο κόσμος στην παρέλαση και να μας πετάξει αυγά και γιαούρτια».

Για το δράστη της εναντίον του επίθεσης και το περιστατικό, είπε ότι «υπάρχουν φωτογραφίες από μια προεκλογική συγκέντρωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που συμμετείχα και εγώ και είναι και ο κ. Δαλαμάγκας που ήταν μέλος της Νεολαίας, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι ήταν μέλος και της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Προτίμησαν κάποιοι να το περάσουν πολιτικά και να πουν ότι ήταν και συνεργάτης μου στο πολιτικό μου γραφείο, αλλά αυτό δεν ευσταθεί. Είναι αναληθές. Ήταν μέλος της Νεολαίας, όμως, και κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου», είπε.

Για το αν σκέφθηκε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, απάντησε ότι «πολλές φορές πέρασε από το μυαλό μου η ιδέα της παραίτησης, αλλά αυτό είναι σαν να ρίχνεις την ασπίδα και να φεύγεις. Να γίνεσαι ρίψασπις».

Τέλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, απάντησε ότι «δεν απορρίπτω την ιδέα. Αλλά πρώτος ο πρωθυπουργός της χώρας είχε προσπαθήσει να το κάνει αυτό πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν υιοθετήθηκε από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Έχουμε την ευθύνη να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου και ει δυνατόν νικηφόρα».