Ειδική αναφορά στον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά, έκανε πριν λίγο, στην Ξάνθη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το προσωπικό ενδιαφέρον που είχε επιδείξει, το 1993-94, ο Γιώργος Γεννηματάς, ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, για τα αναπτυξιακά κίνητρα της Θράκης, τα οποία είχαν δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή στη μάχη εναντίον των πανωτοκίων των τραπεζών εις βάρος των επιχειρήσεων εκείνης της εποχής.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι η κεντρική λεωφόρος της ΒΙΠΕ Κομοτηνής φέρει το όνομα του Γιώργου Γεννηματά. «Τα πρώτα αναπτυξιακά κίνητρα δόθηκαν στην περιοχή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ήταν προσωπικό μέλημα του πατέρα μου, του Γιώργου Γεννηματά. Είναι, λοιπόν, και συμβολικός ο χαρακτήρας αυτής της επίσκεψης, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Συναντιόμαστε με τους παραγωγικούς φορείς, γιατί θεωρούμε αυτήν τη στιγμή ότι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την κρίση και τα αδιέξοδα είναι να πάρει μπροστά η ανάπτυξη. Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, 50 βήματα για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και ξεκινάμε σήμερα τον διάλογο από εδώ με όλους τους παραγωγικούς φορείς», ανέφερε η κ. Γεννηματά πριν παρουσιάσει την δέσμη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τη αγροτική και οικονομική ανάπτυξη, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου της Ξάνθης.

«Λυπάμαι, που η επίσκεψή μου συνέπεσε με μία μεγάλη καταστροφή στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχηθώ, το συντομότερο δυνατό, να ανταποκριθεί η κρατική μηχανή, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί καταστροφές. Να υπενθυμίσω ότι για τρίτη φορά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε τροπολογία να αυξηθούν τα κονδύλια του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι εγκαίρως», κατέληξε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στη χθεσινή θεομηνία που έπληξε περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης.