Το ενδεχόμενο να παγιωθεί ένας δικομματισμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν ο λεγόμενος μεσαίος χώρος δεν διαμορφώσει έγκαιρα την πολιτική του προσωπικότητα, εξέφρασε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM|, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λυκούδης, επειδή ο μεσαίος χώρος είναι εξαιρετικά χρήσιμος και για τον τόπο και για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος προκαλεί ενδιαφέρον και στις δύο πλευρές, με δεδομένες και τις πολιτικές αναδιατάξεις που σημειώνονται μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

«Νομίζω και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσουν, αν δεν επιχειρούν ήδη και επιχειρούν κατά τη γνώμη μου, διείσδυση σ΄ αυτό το χώρο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό ο μεσαίος χώρος θα πρέπει διαμορφώσει τη δική του πολιτική προσωπικότητα και μάλιστα γρήγορα.

Ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε, ακόμα, ότι το Ποτάμι είναι ένα καινούργιο κόμμα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να προσδιορίσει την πολιτική του ταυτότητα και τους προσανατολισμούς του και για το λόγο αυτό οι πολιτικές αναδιατάξεις το επηρεάζουν περισσότερο από τα άλλα κόμματα.

Προσωπικά, επισήμανε, ότι πιστεύει στην ανασύνθεση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τα στελέχη του κόμματος να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την ιστορία.