Οι αποφάσεις της ΔΕΗ για μειώσεις στα επαγγελματικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της Χαμηλής και Μέσης Τάσης έως 10% συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.

Ο υπουργός επικρότησε την απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης για την παροχή εκπτώσεων στους συνεπείς επαγγελματικούς καταναλωτές ενώ επεσήμανε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ, θα εξεταστούν και θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στα ζητήματα αποκοπών και επανασυνδέσεων. Το ζήτημα έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ ζητώντας μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τους επαγγελματίες, αναφορικά με το ύψος της προκαταβολής και τον αριθμό των δόσεων που προβλέπονται για τη ρύθμιση οφειλών.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε επίσης τις προτάσεις της για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο αυτή την περίοδο μελετάται και διαμορφώνεται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΔΕΗ να αλλάξει την κατάσταση στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στηλίτευσε την στάση εκείνων που μπορούν, αλλά δεν θέλουν να είναι συνεπείς στην κάλυψη των υποχρεώσεών τους. Επίσης, κάλεσε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις οφειλές τους, αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια της ΔΕΗ.