«Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με του “θεσμούς”;», διερωτάται το iskra.gr, ο ιστότοπος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε νέο κείμενο που ανέβασε απόψε το βράδυ σημειώνοντας μάλιστα ότι «η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους θεσμούς που εγκρίθηκε με πλειοψηφία  από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, είναι παρόμοια με την εκείνη του κ. Γιούνκερ».

«Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα και την οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Γιούνκερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει συγκεκριμένα ο διαχειριστής και αρθρογράφος του κειμένου.

Μεταξύ άλλων ενημερώνει τους αναγνώστες της ιστοσελίδας για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι η πρόταση θα κατατεθεί «όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ υπενθυμίζει πως ερωτηθείς ο κ. Καμμένος αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών και από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες».