Ευθείς βολές κατά της αντιπολίτευσης και, κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς να σχολιάσει την επίθεση κατά Πάγκαλου στο Παρίσι, διέψευσε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ σε ερώτηση για επαναγορά μέρους του χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο «κουρέματος».

Μάλιστα, άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ λέγοντας ότι επενδύουν τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να υπάρχουν απέναντι σε εκείνες της κυβέρνησης, «με βίαιους τρόπους και με μια διάθεση στρατηγικής αποσύνθεσης και κατάστασης μπάχαλου».

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές», καθώς η κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πολύ συγκεκριμένο και αυξημένο εθνικό, πατριωτικό καθήκον.

Είπε ακόμη ότι δεν αφορά την κυβέρνηση το ότι το «φλερτ» μεταξύ ΛΑΟΣ-ΝΔ επανέρχεται κατά διαστήματα, αλλά αντίθετα, σημείωσε, αυτό που την αφορά είναι η πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις από τη δεξιά μέχρι την αριστερά, «να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα για να βγούμε από την κρίση, κρατώντας φυσικά ο καθένας τις ιδεολογικές και πολιτικές του προσεγγίσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποδοκιμασίες που καταγράφηκαν απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη, αλλά ακόμα και στον πρωθυπουργό στο Βερολίνο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «την όποια αποδοκιμασία και την όποια διαφορετική άποψη απέναντι σε απόψεις του πρωθυπουργού, υπουργών, πολιτικών ή οποιουδήποτε πολίτη από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε να τις υποδαυλίζει, ούτε να τις επενδύει με βίαιους τρόπους και με μια διάθεση στρατηγικής αποσύνθεσης και κατάστασης μπάχαλου».

Βάλοντας ευθέως κατά του Αλέκου Αλαβάνου, είπε ακόμη ότι θα πρέπει να ακούμε από πολιτικές δυνάμεις πολιτικές και όχι απόψεις του στιλ ότι «η πλατεία Συντάγματος θα γίνει πλατεία Καΐρου».

Τόνισε δε πως «είναι δεδομένο ότι ειδικότερα κάποιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, να αποκόψουν τη σημερινή κυβέρνηση από το να έχει επαφή με τον πολίτη» και σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το πετύχουν», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι από τους πλέον κινητικούς πρωθυπουργούς που γνώρισε η χώρα, «ενώ πέρασαν κάποιοι που ήταν εξαφανισμένοι και χαίρονταν τη θαλπωρή του σπιτιού και της παρέας τους».

Τέλος, ερωτηθείς εάν η επαναγορά μέρους των χρεών μας περιλαμβάνεται στους στόχους, είπε ότι είναι νωρίς να μιλάμε καθ’ ότι είναι περίοδος διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο σημείωσε ότι «κι εμείς βάζουμε στόχους ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση που βρισκόμαστε, να μπορέσουμε να ανακουφιστούμε ακόμα περισσότερο από τις δανειακές μας ανάγκες και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».