Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

«Κοιτάμε ημερομηνίες για τη συνάντηση των δύο ηγετών», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, ο Χακάν Φιντάν υπογράμμισε πως πρέπει «να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου, θέματα όπως χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, να βάλουμε σε παρένθεση τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν τον Φεβρουάριο, όπως δήλωσε ο Χακάν Φιντάν, είπε:

«Κατ’ αρχάς να πούμε ότι είναι αυτή τη στιγμή τα 2 επιτελεία σε αναζήτηση πιθανής ημερομηνίας εντός Φεβρουαρίου. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ημερομηνία και όταν υπάρξει θα ανακοινωθεί και από τις δυο πλευρές. Για την ατζέντα μια είναι η διαφορά με την Τουρκία ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας επί τη βάση του διεθνούς δικαίου».