Στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τα ελληνοτουρκικά τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας ότι: «προφανώς θεωρεί πράγματα πολύ απλά και εύκολα σε σχέση με το τι συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Προφανώς, δεν είναι ούτε απλά και ούτε εύκολα και η διαχείριση από την πλευρά τη κυβέρνηση είναι και σοβαρή και επιτυχής».

«Η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τρίτες χώρες περνά από όρους και κανόνες. Εδώ βρίσκει μια μεγάλη ευκαιρία ο Έλληνας πρωθυπουργός να πει κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και δεκαετίες. Την άρση του casus Belli. Οι όροι δεν μπαίνουν για να βγαίνουν μετά. Δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η εξωτερική πολιτική και την αντιλαμβάνονται απλοϊκά με όρους παλαιού ΠΑΣΟΚ. Η εξωτερική πολιτική για να είναι επιτυχής πρέπει να έχει αποτέλεσμα και ο πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά βάζει το εθνικό συμφέρον μπροστά. Να σταματήσει να κινδυνολογεί η αντιπολίτευση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τη στάση της Ελλάδας στην κατάσταση στη Γάζα:

«Το ψήφισμα το οποίο έχει αξία και παράγει παγκοσμίως αποτέλεσμα είναι αυτό του ΣΑ που υπογράφηκε από 80 κράτη – μέλη. Με δικές μας ενέργειες εισήχθη προς συζήτηση. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα και μιλά για προστασία των αμάχων. Η Ελλάδα επί των ημερών Μητσοτάκη για άλλη μια φορά δείχνει σοβαρότητα και αφήνει στην άκρη τα μεγάλα λόγια. Κανένα ψήφισμα της αριστεράς δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα και είναι γεμάτο απλουστεύσεις και αοριστολογίες. Ευτυχώς, που δεν ασκούν την εξωτερική μας πολιτική αυτά τα κόμματα».

Για τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου «από ποιους πληρώνεται ο πρωθυπουργός»:

«Σε πολιτικούς με ρητορική πεζοδρομίου δεν αξίζει καμία απάντηση. Ένας άνθρωπος που συκοφαντεί και αποκαλεί βουλευτές της ΝΔ δολοφόνους που λέει ποιος σας πληρώνει, οποιαδήποτε απάντηση τους δίνει αξία. Δεν θα συνεχίσουμε να πριμοδοτούμε αυτού του είδους την άσκηση πολιτικής. Η Ελλάδα είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

Για την συνταγματική αναθεώρηση και την άρση μονιμότητας:

«Επί της αρχής τα κόμματα πρέπει να απαντούν με ένα ναι και με ένα όχι. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να θέλει να επαναφέρει όλες τις παθογένειες των προηγούμενων ετών και θέλει να εκφράσει το «βαθύ κράτος» που όλοι συντηρήσαμε. Εμείς θα επιμείνουμε στην πρότασή μας για την άρση της μονιμότητας. Όταν αποφασίσει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθουμε.

Το Σύνταγμα είναι πάνω από την κείμενη νομοθεσία. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την συνταγματική ευκαιρία και να μην επιτρέψουμε να επιστρέψουμε σε παλαιότερες κουλτούρες. Θα υπάρχει κατοχύρωση με το Σύνταγμα. Δεν χρειάζεται να διαπράξει κάποιος πειθαρχικό παράπτωμα. Μπορεί κάποιος να μην κάνει για την δουλειά γιατί δεν θα ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. Άλλο πράγμα το Σύνταγμα και άλλο τα πειθαρχικά. Δεν μπορείς να βάλεις σε ένα πειθαρχικό την απόδοση ενός υπαλλήλου».

Για το αν εξετάζεται και αλλαγή στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είπε: «Η κυβέρνηση άλλαξε ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Αποτέλεσμα είναι μια από τις συστάσεις που είχαμε από την Κομισιόν για το κράτος δικαίου να απαλειφθεί. Η Ελλάδα από 6 έχει πλέον 4 συστάσεις. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπάρχει μια ειδική διαδικασία. Δεν είναι απλό ζήτημα. Δεν έχουμε δογματισμό αλλά πρέπει να δούμε το ζήτημα στην ολότητά του. Είναι απλοϊκή η πρόταση να εκλέγεται η δικαιοσύνη από τη Δικαιοσύνη».

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αν θα ενταχθεί στην ΑΑΔΕ:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση αλλά θα εξασφαλιστεί κάθε ευρώ για να πάει στους δικαιούχους Θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται για την εξυγίανση. Θα εξεταστούν όλα τα σενάρια. Είναι άλλη μια περίπτωση που με καθυστέρηση κλείνει μια πληγή του ελληνικού κράτους. Θα κάνουμε ό,τι ζητηθεί από την ΕΕ για να προστατεύσουμε κάθε ευρώ και οι πραγματικοί δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματά τους. Η δικαιοσύνη πρέπει να τα ερευνήσει όλα», τόνισε.