Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία του Οκτωβρίου 2010, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε λουκέτα και ανεργία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ανεργία άγγιξε, τον Οκτώβριο του 2010, το πρωτοφανές ποσοστό του 13,5%. Πρόκειται για ρεκόρ δεκαετιών. Πρόκειται για περισσότερους από 680.000 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν δουλειά. Και αυτό, την ώρα που 150.000 επιπλέον θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν μέσα στο 2011.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι εφιαλτικά:

-Βαθιά οικονομική ύφεση, στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας.
-Ανοδική και ανεξέλεγκτη πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος έφτασε το 5,2% το Δεκέμβριο του 2010.
-Καθημερινά «λουκέτα» που – όπως, εδώ και καιρό, προειδοποίησε η Νέα Δημοκρατία – αυξάνονται με εφιαλτικούς ρυθμούς. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιτίας της μειωμένης κίνησης της αγοράς, κλείνουν η μία μετά την άλλη.
-Η αξία των εισοδημάτων μειώνεται διαρκώς, ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού και μαζί της και η αγοραστική δύναμη των πολιτών.
-Η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη. Πληγώνει τη χώρα μας και τα παιδιά της.

Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να αντιληφθεί ότι μια κοινωνία που μαστίζεται ταυτόχρονα από ανεργία, ενδημική οικονομική ύφεση και ανεξέλεγκτο πληθωρισμό είναι μια κοινωνία που παραπαίει.
Το καθολικό αίτημα είναι: Μέτρα Ανάταξης της Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στοχευμένες δράσεις για την ανεργία, άμεσα και αποτελεσματικά.
Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει υπεύθυνες και συγκεκριμένες πολιτικές ανάκαμψης, που μπορούν να αντιστρέψουν το οικονομικό κλίμα, να φέρουν Ελπίδα και Προοπτική.
Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει κατεύθυνση και πολιτική για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο».