«Θα αποσταλεί ένα θεολογικό κείμενο, το οποίο θα λέει την αλήθεια της Εκκλησίας με πιο εύληπτο τρόπο, τι είναι ο γάμος και ποια θα είναι τα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτού του είδους τις συμβιώσεις» επισήμανε το πρωί της Τετάρτης (24/1) στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, ο οποίος εστίασε στην απόφαση που έλαβε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η Ιερά Σύνοδος.

«Χθες συνήλθε η Ιερά Σύνοδος και κατέθεσε τον λόγο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία λέει ότι γάμος είναι η συνάφεια ενός άνδρα και μιας γυναίκας και μέσα στη σχέση αυτή γεννάται ο άνθρωπος, έρχεται η ζωή».

«Θα διαταραχθεί η ψυχική κατάσταση των παιδιών και αυτών που θα συγκροτήσουν αυτού του είδους τις συμβιώσεις»

Ο ίδιος ανέφερε ότι «γάμος για την Εκκλησία είναι αυτό το μεγάλο μυστήριο, που το φυλάσσει η Εκκλησία. Εμείς λέμε τι θα πει γάμος για την εκκλησία και τι δέχεται η Εκκλησία ως γάμο. Χθες εκφράστηκε η αγωνία όλων των ιεραρχών να διαφυλαχθεί και να στηριχθεί η οικογένεια».

Σε σχόλιο για το ότι η Πολιτεία μιλά για πολιτικό γάμο, ο κ. Παντελεήμων απάντησε: «Η Πολιτεία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η εκκλησία καταθέτει τον λόγο του Ευαγγελίου. Δεν έχουμε παρέμβαση της Εκκλησίας. Η Εκκλησία καταθέτει τον λόγο της, δε νομοθετεί, παρακαλεί τον λαό της, λέει την αλήθεια. Ξέρουμε καλά τι θα πει στήριξη στην οικογένεια».

«Οι βουλευτές θα πάρουν την επιστολή της Ιεράς Συνόδου και από εκεί και πέρα ο καθένας θα αποφασίσει με τη συνείδησή του» διευκρίνισε, ενώ αναφερόμενος στο κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς ανέφερε ότι θα αποσταλεί ένα θεολογικό κείμενο, το οποίο θα λέει την αλήθεια της Εκκλησίας με πιο εύληπτο τρόπο, τι είναι ο γάμος και ποια θα είναι τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Σε ερώτηση ποια θα είναι αυτά τα προβλήματα, απάντησε: «Θα διαταραχθεί η ψυχική κατάσταση των παιδιών και αυτών που θα συγκροτήσουν αυτού του είδους τις συμβιώσεις».