Τις δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος είπε ότι είναι άνευ προηγουμένου ότι δεν έχει ζητηθεί από τη ΝΔ κομματική πειθαρχία ιδίως για τους υπουργούς και ότι ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να επιβληθεί στο ΠΑΣΟΚ κομματική πειθαρχία κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Νewsbeast τόνισε: «Αυτό που λέει ο κ. Δουδωνής ότι λέει ο πρωθυπουργός δεν το έχει πει. Ουδέποτε έχει ζητήσει κομματική πειθαρχία. Είναι από το μυαλό του κ. Δουδωνή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι φέρνει το νομοσχέδιο και ζητεί από την Κ.Ο. του να το υπερψηφίσει».

Επισήμανε ακόμα ότι «το πώς θα επιλέξει να κινηθεί αν θα βάλει κομματική πειθαρχία είναι δικαίωμα του προέδρου κάθε κόμματος. Σε όλα τα κόμματα έχουν πολυφωνία και στο ΠΑΣΟΚ αφωνία και ακούμε για κορδόνια. Ο κ. Ανδρουλάκης θα το στηρίξει; Έχουμε δει ποιοι είναι υπέρ ή κατά από όλους πλην του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να περάσει; Θα πείσει τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν; Ας απαντήσει σε αυτό και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα».